Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La Jove de Tarragona demostra que hi és descarregant el 4d9f

La diada de les Neus de Vilanova i la Geltrú va servir per demostrar el gran nivell casteller que hi ha actualment, i va deixar molt bones sensacions a les colles castelleres que estaven presents, assolint els seus principals objectius

| Actualizado a 31 julio 2022 13:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Punt d’inflexió importantíssim el d’aquest dissabte per la Jove de Tarragona. Els de Cos del Bou arribaven amb les idees clares i amb fam de fer una gran diada. Les coses al pati d’assaig estaven anant molt bé aquestes últimes setmanes, i divendres la gran assistència de camises va donar la suficient confiança per encarar la diada de les Neus amb moltes expectatives.

El principal objectiu de la jornada era el 7d8, castell amb el qual obrien l’actuació. L’estructura no presentava gairebé cap dificultat més enllà d’un cert tremolí i nerviosisme als pisos superiors. Amb el primer propòsit a la butxaca, s’enfrontaven al gran repte amb la motivació i confiança suficient per veure’l a prop. Els de la camisa lila encaraven a la segona ronda el 4d9f, castell que només havien descarregat aquesta temporada dues colles: els Minyons de Terrassa i els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella el va carregar per Sant Joan. Després de fer dos peus desmuntats era el moment; sonaven gralles. El castell pujava segur i amb confiança, de fet no semblava el primer de l’any. Tot i estar una mica tancat pels pisos superiors l’aconseguien carregar sense gaires problemes. A partir d’aquí la descarregada es va dur a terme sense dificultats. Feina feta, i una gran eufòria per part de tots els membres de la colla que celebrava entre abraçades i crits de «Jove, Jove i Jove» el primer castell de 9 de l’any. Així doncs, es convertia en la tercera colla del món casteller que ha descarregat el 4d9f des del 2019, abans de la pandèmia. A l’última ronda afluixaven marxes i apostaven pel 3d8, per donar rodatge pensant en el futur, contradictòriament, el castell que més han patit.

El cap de setmana encara no ha acabat per la Jove que actua aquest diumenge a Vilallonga del Camp amb la Colla Vella.

La Joves de Valls arribava també amb les idees clares a Vilanova i la Geltrú. Els diables vermells sabien que era l’hora i el moment de descarregar el 3d9f, que els va quedar en carregat per Sant Joan. Obrien l’actuació amb el 5d8, el setè de la temporada, i que cada cop es veu millor. A segona ronda atacaven l’objectiu del dia, el 3d9f. Primer feien un peu desmuntat, però després no s’ho pensaven dos cops i el tiraven amunt. El castell no va presentar grans dificultats, i el van descarregar sense excessius problemes, anotant-se així el primer del 2022. A tercera ronda tornaven a encarar el 2d8f, castell que ja han fet aquesta temporada, i que aconseguien descarregar sense dificultats. Acabaven la diada descarregant un nou pd6, estrenat a Torredembarra, i que ja el fan pensant en un pis més. Gran diada dels del carrer d’en Gassó, que ja pensen en l’actuació de la Firagost que tenen aquesta temporada.

Per la seva banda els Castellers de Vilafranca sumaven un nou gamma extra al pd8fm que ja havien completat al Pla de la Seu a Tarragona. Obrien la ronda de castells amb el 3d9f. A segona ronda era el moment d’intentar el 2d9fm. El castell mostrava dificultats des del principi, però l’aconseguien carregar, i cedia, pel pis de quarts, just quan els dosos es disposaven a baixar. Acabaven la ronda de castells amb el 4d9f. A la ronda de pilars s’anotaven el segon pd8fm de l’any.

Els amfitrions, els Bordegassos, començaven amb el 5d7. I seguien amb un i2d7, 4d7p i 3d7.

Comentarios
Multimedia Diari