Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

225 alumnes ‘dialoguen’ amb el nucli antic de Tortosa

Un projecte educatiu i artístic de l’Escola Sant Llàtzer empodera l’alumnat per reivindicar millores en espais emblemàtics de la ciutat

| Actualizado a 26 mayo 2022 19:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Un projecte educatiu i artístic de l’Escola Sant Llàtzer de Tortosa empodera l’alumnat per reivindicar millores en espais emblemàtics de la ciutat, dialogant mitjançant intervencions artístiques al nucli antic.

Ahir els alumnes de quart, cinquè i sisè de l’Escola Sant Llàtzer van ocupar la plaça de Sant Joan amb les seues intervencions artístiques. Els alumnes han treballat la iniciativa al llarg de l’any, sota el lema ‘Trencant el silenci: la força del col·lectiu’. Així, un grup va portar a terme un divertit rap contra la guerra i a favor de la pau, mentre que d’altres van preparar exposicions, missatges o punts de llibres amb codis QR per poder escoltar diferents poemes que reivindiquen l’estat de nucli antic. Les propostes s’han vinculat a espais com el Castell de la Suda, el Palau Oriol i Despuig i el barri jueu, com ha explicat la cap d’estudis del centre, Anna Panisello.

La iniciativa s’emmarca en un projecte de col·laboració entre l’escola Sant Llàtzer i l’Escola per l’Art i la Cultura de la Diputació a Tortosa, sota el nom de «Construïm relats». Un projecte de col·laboració que té com a finalitat establir nous escenaris i nous llenguatges per apostar per l’experimentació, la lliure descoberta i la reflexió en termes artístics. Un projecte que convida els infants a sortir de l’aula i habitar nous espais i experimentar amb tots els sentits, vinculant els seus aprenentatges al patrimoni cultural i natural. «Hem intentat reflexionar sobre quina és la riquesa de Tortosa i quina és la riquesa de cadascun d’ells. Ells poden aconseguir grans canvis a la seua ciutat, estimant-la, coneixent-la i construint-ne entre tots una ciutat millor», explica la mestra Nines Casado.

Avui els alumnes del cicle mitjà ocuparan el passeig central del parc i la plaça del mercat, i dilluns els més petits reivindicaran el riu Ebre des de la nova plaça de la Catedral. En total hi participa tot l’alumnat, 225 xiquets.

Comentarios
Multimedia Diari