Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Alcanar reclama celeritat per accedir als ajuts dels aiguats

  L’Ajuntament recorda que encara hi ha tasques pendents en l’arranjament de camins, les pluvials o el camp de futbol

  14 septiembre 2022 18:06 | Actualizado a 15 septiembre 2022 07:00
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  L’Ajuntament d’Alcanar demana celeritat a les administracions superiors per poder accedir als ajuts pels danys dels aiguats de l’1 de setembre del 2021. De moment el consistori no ha rebut cap notificació oficial sobre l’acord del Consell de Ministres, aquest passat dimarts, pel qual s’autoritza la subscripció del conveni entre l’Estat i la Generalitat de Catalunya per a la gestió d’aquestes ajudes, d’un import de 2,4 milions d’euros.

  Segons detalla la tinent d’alcalde Maribel Ramon, des del consistori canareu valoren positivament l’anunci però l’agafen amb cautela, tenint en compte l’experiència amb els ajuts pels anteriors aiguats de l’any 2018. «No voldríem que passés el mateix, ja que en aquell cas no vam rebre els fons previstos fins al 2021. És a dir, molt tard i amb un import significativament inferior al previst inicialment», afirma la regidora.

  Pel que fa als aiguats de l’1 de setembre del 2021, un any després encara actualment «hi ha moltes tasques pendents, molts camins rurals per arreglar, a més del camp de futbol o les pluvials», explica Maribel Ramon. «Així, demanem celeritat i que l’import dels ajuts sigue el suficient per poder abordar totes les actuacions que queden pendents». Tal i com va explicar el Diari, el Consell de Ministres va aprovar aquest dimarts el conveni específic entre el Ministeri de Política Territorial i la Generalitat de Catalunya per a la gestió d’ajudes per a pal·liar els danys causats per les inundacions declarades a Alcanar l’1 de setembre de 2021. El municipi del Montsià, junt amb la Ràpita o Ulldecona, va ser inclòs com a ‘Zona afectada greument per una emergència de protecció civil’. Les ajudes, per import de 2.427.601,53 euros, finançaran fins a un 50% de les obres de reparació o restitució d’infraestructures, equipaments o instal·lacions de titularitat municipal, i de la xarxa viària.

  Comentarios
  Multimedia Diari