Amposta bonificarà un 95% l'IBI dels locals d'algunes associacions i cobrarà un recàrrec del 50% als pisos buits

El consistori donarà ajuts de 250 euros al mes durant un any i mig a les empreses que contractin veïns en situació d'atur

19 mayo 2017 17:38 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Ajuntament d'Amposta ha d'aprovar divendres, en un ple extraordinari els impostos, taxes i preus públics del 2017. En les noves ordenances fiscals es congelen els tributs però es modifiquen algunes bonificacions. En concret, l'Impost de Béns Immobles (IBI) bonificarà en un 95% les entitats d'interès local, "associacions que treballen per al poble i tenen grans edificis que els suposen una càrrega", com són les entitats musicals de la Fila i la Lira. El consistori imposarà un recàrrec del 50% als pisos buit. Per altra banda, l'Ajuntament proposa parovar uns ajuts de 250 euros al mes, durant 18 mesos, per cada aturat empadronat a Amposta que contracti una empresa. Els ajuts podran augmentar a 300 euros si el treballador té un grau de discapacitat de més del 33% i fins a 350 euros mensuals si té més de 45 anys.

El consistori mantindrà les subvencions a l'IBI que aquest any ja s'ha aplicat a tots els habitatges de primera residència amb la voluntat de "no afavorir aquells que tenen moltes propietats" ni tampoc als bancs, que són propietaris de fins a 1.800 immobles buits a la ciutat. Per aquest motiu un dels canvis en l'ordenança de l'IBI és incorporar un recàrrec del 50% a pisos buits. A més, es reduirà la bonificació per a les promocions immobiliàries, que passarà del 90% al 50%, i s'ampliarà el tipus impositiu per als immobles d'un valor cadastral superior als 500.000 euros. 

Pel que fa a l'Impost de Vehicles, el de més de 25 anys tindran una bonificació del 100% i es treu la limitació temporal de 5 anys per a la bonificació del 75% en els cotxes elèctrics. 

Ajuts a la contractació

Tot i que no és necessari passar-ho al ple, el consistori vol aprovar en sessió plenària aquest divendres les bases que han de regular els ajuts a la contractació de treballadors empadronats a Amposta. Es tracta d'ajuts de fins a 350 euros mensuals durant un any i mig a per cada treballador ampostí en situació d'atur que contracti una empresa, per un període mínim de tres anys. L'empresa haurà de fer el contracte dins el conveni que li pertoqui, no haurà d'haver fet Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO), i haurà de tenir un creixement de plantilla. Aquesta és una proposta del regidor German Ciscar, que es va incorporar als pressupostos del 2016 però que encara no s'havia pogut implantar perquè faltava l'informe favorable de la Generalitat.

Comentarios
Multimedia Diari