Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Benifallet intensifica la dinamització turística

El municipi implementa noves iniciatives per mostrar la seva història, flora i fauna

29 agosto 2023 11:28 | Actualizado a 29 agosto 2023 16:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest 2023 s’han complert 55 anys de la descoberta de les Coves Meravella, un dels majors atractius turístics de Benifallet i també un dels espais que més visitants acull cada any a la demarcació.

El municipi, però, té molts altres indrets que val la pena visitar i conèixer, és per això que l’Ajuntament treballa per impulsar noves iniciatives de dinamització turística i difusió de les propostes a la zona que donin a conèixer tant la història com la flora i fauna.

Aquesta aposta que ha fet la localitat està formada per diferents projectes. D’una banda, la remodelació i renovació del Departament turístic que afavoreix una millor atenció al visitant.

Des de principi d’any s’ha incorporat un nou lloc de treball de tècnica de turisme que s’encarrega d’organitzar i gestionar tot allò relacionat amb el patrimoni turístic. Per donar aquest impuls al sector, Benifallet crearà també un Consell Municipal del Turisme on hi hauran implicats diferents agents locals.

D’aquesta manera, el municipi mostra tot el seu potencial amb propostes on s’inclouen, entre altres, visites al nucli antic, als espais de la Batalla de l’Ebre, esports aquàtics i d’aventura, senderisme o rutes per conèixer el poblat ibèric del Castellot de la Roca Roja. A aquests s’hi sumen altres activitats com el tram al municipi de la Via Verda i l’emblemàtica parada a l’Estació de Benifallet i les visites amb llagut que permeten descobrir, no només els paisatges i la flora i fauna de l’entorn, també la història i tradicions més arrelades.

Per potenciar aquests atractius turistics, s’ha creat nou material gràfic promocional i s’ha mirat d’incorporar senyalització amb codi QR que doni més informació sobre l’espai.

Així mateix, com la visita al municipi també anirà molt probablement unida a l’ús de serveis, el consistori ha creat una llista, en format tríptic, d’aquests perquè el visitant es pugui orientar amb facilitat i fer-los servir.

Paral·lelament, s’ha buscat arribar a més gent amb una campanya a les xarxes socials i així, tal com indica l’alcaldessa del municipi, Mercè Pedret, «vendre el poble a fora, però no només durant l’època de turisme, sinó durant tot l’any». En aquest sentit, Pedret destaca que «hi ha molta gent que viu d’això».

El cor de l’Ebre

«Benifallet es troba en un lloc privilegiat, entre Barcelona i València i a la cruïlla entre comarques», diu l’alcaldessa, sobre l’emplaçament estratègic del municipi, central i limítrof amb tres de les quatre comarques ebrenques. Per això es manté activa la Campanya Benifallet, tots els camins t’hi porten, continuïtat del segell Cor de l’Ebre.

Es tracta d’una campanya transversal i en col·laboració amb tot el territori, seguint la idea que des del municipi es pot anar de manera fàcil a molts altres llocs, com el castell de Miravet, les cales de l’Ametlla de Mar o els cellers de la Terra Alta. Venent així des de Benifallet tot el territori, donant un enfocament conjunt i global.

Comentarios
Multimedia Diari