Campredó vol convertir l'estació en un actiu per al poble

És un edifici emblemàtic i estimat pels veïns que podria acollir diversos usos per al municipi, un cop restaurat

| Actualizado a 19 abril 2022 15:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Campredó vol la cessió de l’estació de ferrocarril per convertir-la en un actiu per al poble, després de restaurar-la.

L’estació de tren de Campredó pertany a la línia que uneix actualment Tortosa amb l’Aldea i que abans era pas de la línia que unia les capitals de Barcelona i València. Va ser en part per l’estació que va anar creixent l’actual nucli urbà de Campredó. L’estació de Campredó es actualment propietat d’ADIF i està situada al sud del nucli de població de Campredó. Està en desús i l’edifici està en una situació gairebé d’abandonament. Només queda l’edifici principal i en els seus orígens va constar d’uns serveis públics i una casella. Fa uns dies es va ensorrar part de la teulada de l’edifici.

Per tot plegat, l’àrea d’Urbanisme de Campredó va fer un requeriment a Adif, segons explica el president de l'EMD, Damià Grau. Paral·lelament l’Ajuntament també es reunirà el proper 2 de maig amb el Subdelegat del Govern d’Espanya a Tarragona, Joan Sabaté, per abordar diversos temes de l’estació de tren.

«El que demanem és una cessió a canvi d’una restauració. Però amb unes condicions que puguem asumir com a ajuntament, per restaurar-la i que es puga convertir en un espai d’ús públic per al poble. Volem iniciar converses amb Adif. Però l’última proposta que ens van fer era una cessió a 20 anys que no podíem acceptar ni per pressupost ni per retorn al poble», explica l’alcalde Grau. «És un edifici molt emblemàtic de Campredó, molt estimat pels veïns, és el cor del poble i està en runes».

Fonts d’Adif confirmen que en un principi es podria signar un contracte de lloguer per un preu simbòlic, especialment si l’edifici acull després activitats socials o culturals, però que la cessió no és possible per raons legals. En qualsevol cas, es reafirmen en escoltar les propostes de l’Ajuntament i arribar a un acord.

Viaducte

D’altra banda, l’EMD també abordarà amb el subdelegat Sabaté el malestar del poble pel projecte d’Adif de supressió del pas a nivell del municipi, pel qual es preveu la construcció d’un viaducte. Propietaris de finques, veïns, entitats locals i ambientalistes, a més de l’Ajuntament de Campredó i l’Ajuntament de Tortosa han presentat més de 200 al·legacions.

Comentarios
Multimedia Diari