Com s’organitza la recollida d’aliments?

Tortosa celebra una nova edició d’aquest acte solidari que necessita la implicació de centenars de voluntaris per fer-lo possible

| Actualizado a 02 mayo 2019 10:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Més de 700 voluntaris s’han unit a la ciutat de Tortosa per dur a terme una nova recollida d’aliments. La solidaritat dels seus ciutadans és la que permet que hi hagi una segona recollida, semblant al Gran Recapte, cosa que en altres ciutats no s’aconsegueix per falta de participació. 
D’aquesta manera, ahir al matí els voluntaris del Banc dels Aliments es distribuïen entre tots els supermercats i el mercat municipal per començar una recollida que avui encara estarà activa, fins tancament d’aquests establiments. El coordinador i portaveu del Banc dels Aliments, Oscar Ologaray, recorda un cop més la importància de participar en aquest acte que ajuda a moltes famílies necessitades de la ciutat, i fa una crida per a que la gent faci les seves donacions ja que les xifres aconseguides fins ara només permeten cobrir una menjada diària. 

Durant aquests dos dies, els ciutadans poden veure a les portes dels supermercats els voluntaris recollint el menjar. Però al darrera, hi ha també molta feina. Tots els productes es van traslladant a un magatzem. Quan les caixes d’aliments arriben allí, els voluntaris se n’encarreguen de pesar-ho i organitzar-ho depenent el tipus d’aliment i la data de caducitat. Quan la recollida acaba, tots els productes classificats al magatzem s’envien a Creu Roja i Caritas de Tortosa, que són les entitats encarregades de distribuir-ho entre les famílies més necessitades.  La repartició ve determinada pels criteris dels Serveis Socials de l’Ajuntament, per a que sigui justa i equitativa. 

Molts dels voluntaris asseguren que, realment, la població no és conscient de la gran necessitat que hi ha fins que entren a col·labora. És el cas de l’Anna Lluis, voluntària veterana que va incorporar-se al Banc dels Aliments fa 5 anys. «Fins que no vaig estar dins no vaig ser conscient de la importància d’aquestes recollides i d’ajudar a la gent més necessitada amb gestos com aquest», diu.

Entre els voluntaris del magatzem aquest any es troben molts adolescents de 16 a 18 anys, que viuen en pisos tutelats. De forma voluntària aquests joves han decidit ajudar en la causa. «Nosaltres pensem que això els ajuda molt amb l’objectiu que tenim amb ells, que és el de la inclusió en la societat i el fet que se n’adonin que nosaltres els ajudem a ells, però que ells també poden entrar en aquesta cadena, ajudant als altres», explica l’educadora social Andrea Marín.

Comentarios
Multimedia Diari