Convergència manté el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre amb un pacte amb la Federació d'Independents

L'alcaldessa del municipi més petit de la comarca, Gemma Carim, de Vinebre, serà la nova presidenta del consell

| Actualizado a 22 mayo 2017 18:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) mantindrà el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre. Aquest divendres s'ha anunciat el pacte amb la Federació d'Independents de Catalunya (FIC) que exigeix que l'alcaldessa de Vinebre, Gemma Carim (CDC), rellevi Jordi Jardí en la presidència de l'ens comarcal. Que la presidència fos per a un conseller d'un municipi del nord de la comarca ha estat la principal condició posada pels independents per arribar a un acord amb els convergents. L'actual alcalde d'Ascó, Josep Maria Buxeda (FIC), serà el vicepresident primer del Consell Comarcal riberenc. La dinamització econòmica i la reactivació industrial serà una de les prioritats del futur govern comarcal.

Josep Maria Buxeda (FIC), actual alcalde d'Ascó i futur vicepresident primer del Consell Comarcal riberenc, ha apuntat que la concreció del pacte ha estat llarga perquè s'ha dialogat amb CDC i ERC. El pacte ha estat finalment amb Convergència per ser el grup que ha encapçalat en la darrera legislatura l'ens comarcal i que garanteix, segons Buxeda, "consistència i solidesa" al nou equip de govern de la comarca. L'alcalde d'Ascó ha reivindicat que la part nord de la Ribera d'Ebre ha estat el motor econòmic comarcal i territorial i ha de ser també qui lideri la reindustrialització de la comarca, en vista a l'esgotament de la vida útil de la central nuclear i els problemes de la fàbrica de Flix. També ha assegurat que es farà una aposta per desenvolupar el turisme i s'ha mostrat partidari que aquest sigui un projecte territorial que tingui la potencialitat que li pertoca.

La futura presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim, alcaldessa de Vinebre -el poble més petit de la comarca-, s'ha mostrat agraïda per la petició de la FIC perquè sigui ella qui presideixi l'ens comarcal. "Que ho hagi proposat el municipi veí m'ha afalagat molt, sobretot perquè no sempre hem tingut bones relacions", ha apuntat Carim. "Estimo la comarca i la conec", ha assegurat la nova presidenta, que ha dit que està acostumada a "viure-la des de primera fila, des de la posició més humana i al costat de la gent més feble". Carim fa 30 anys que treball a l'oficina comarcal del SOC i ha estat al capdavant de l'àrea d'atenció a les persones del Consell Comarcal, a petició pròpia.

Carim s'ha mostrat conciliadora i disposada a treballar pel futur de la Ribera d'Ebre, amb un desenvolupament de nova indústria que ajudi a compensar "els temps difícils" i d'un turisme en què els municipis "sumin" i deixin de competir entre ells, "aprofitant les sinèrgies més poderoses que serveixin per cohesionar amb la resta".

Comentarios
Multimedia Diari