Deltebre donarà ajuts als afectats per temporals

El plenari aprova les diferents bases de subvencions per a laciutadania, així com per als sectors econòmics i el teixit associatiu

| Actualizado a 03 diciembre 2021 06:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El ple de Deltebre ha aprovat les diferents bases d’ajuts per a les famílies, empreses, comerços i autònoms, com també les bases de subvencions dirigides al teixit associatiu. Les diferents bases tenen un contingut continuista, tot i que s’han introduït algunes petites modificacions. Una d’elles, la més important de totes, és la creació d’una nova línia per a donar suport a les famílies i comerços afectats pels temporals.

«El nostre objectiu és estar sempre al costat de les persones, i per això des del primer dia que vam arribar al Govern municipal estem impulsant accions i ajuts per fomentar la justícia social i dinamitzar l’economia», ha destacat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler. Com a exemple, a hores d’ara aquest any 2021 s’han atorgat més de 300 ajuts relacionats amb els tributs locals, l’EuroDelta i la urgència social.

Per al vinent any 2022, com s’ha esmentat, s’incorporen ajuts extraordinaris per pal·liar danys materials produïts en l’habitatge habitual com a conseqüència dels temporals. Aquests ajuts estan destinats per a persones a les quals l’assegurança no els doni la cobertura necessària de forma expressa.

De fet, aquesta modificació també s’incorpora a les bases d’ajuts del 2021, de manera que les famílies que compleixin els requisits podran sol·licitar l’ajut pel temporal de la darrera setmana.

En el cas dels comerços, s’atorgarà un ajut lineal de 100 euros per dia com a conseqüència del tall de carrer per part de l’Ajuntament provocat per aiguats. Soler ha explicat que «els reiteratius temporals que estan afectant a Deltebre ens motiven a cercar línies d’ajut i de suport per a les famílies del nostre municipi que es veuen directament perjudicades per la intensitat de les pluges i inundacions».

Més enllà d’aquesta modificació, el 2022 se seguiran consolidant les diferents bases d’ajuts que ja s’han anat impulsant durant aquests darrers anys, com també l’EuroDelta. Les bases aprovades són les d’ajuts als Tributs Locals, ajuts d’Urgència Social, EuroDelta, incentius per a la Dinamització Econòmica i Millora de la Imatge de Poble, i subvencions per al Patrocini Publicitari, com també les de subvencions destinades al Teixit Associatiu.

Comentarios
Multimedia Diari