El Banc dels Aliments fa una crida a les donacions de particulars

El recapte de primavera que se solia celebrar a Tortosa a l’abril s’ha ajornat al juny, si les autoritats ho permeten

27 abril 2020 08:50 | Actualizado a 27 abril 2020 09:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Banc dels Aliments segueix duent a terme una important activitat arran la situació actual del coronavirus i les previsions apunten que en els propers mesos s’haurà d’intensificar l’ajuda alimentària a causa de la crisi econòmica derivada de la pandèmia.

És per això que des de l’entitat recorden, un cop més, que serà necessària la col·laboració de tothom per minimitzar l’impacte de la crisi sobre les famílies més vulnerables d’arreu del territori.

«En el nostre cas, vam tenir la sort i la casualitat que una setmana abans que comencés la crisi, havíem repartit una gran quantitat d’aliments entre les famílies vulnerables. Uns 70.000 quilos d’aliments que van arribar de la Unió Europa, que arriben tres cops a l’any», explica al Diari el coordinador del Banc dels Aliments a les Terres de l’Ebre, Òscar Ologaray. «Va ser a principis de març, de forma que per sort vam tenir el primer mes sense molta necessitat».

Arran l’agreujament de la pandèmia conforme passaven les setmanes, el Banc d’Aliments va començar a rebre donacions per parts d’empreses i entitats.

«Hem d’estar al peu del canó en moments cítrics com aquests. Afortunadament, entitats locals com Creu Roja i Càritas han rebut donacions d’empreses, entitats i iniciatives per ajudar a les famílies en situació de vulnerabilitat».

No obstant això, el Banc dels Aliments no podrà celebrar enguany a Tortosa el Gran Recapte de la primavera, que se solia organitzar als supermercats de la ciutat a l’abril o maig. A més, també coincideix que al final del curs escolar se celebren habitualment recollides, festes de fi de curs o activitats esportives que també fan donacions. «De moment hem d’ajornar aquest recapte al juny, si les mesures sanitàries ens ho permeten. La necessitat de repartir aliments hi és, ara més que mai. Si se’ns permet celebrar el recapte i comptar amb voluntaris, el farem amb les precaucions que siguen necessàries», detalla Ologaray. Habitualment en aquest recapte es recollien a Tortosa 30.000 quilos d’aliments. Amb la crisi de la Covid-19, el Banc d’Aliments ha notat un augment en les demandes. «Ens arriben molts missatges a través de les xarxes socials de famílies que s’han quedat a l’atur i necessiten d’aquesta ajuda. És dur. Hi ha persones que conten casos molt preocupants, amb famílies que s’han quedat sense els pocs ingressos que tenien abans de la crisi», explica el coordinador. «Els humans tenim aquest mal vici d’haver de menjar cada dia, i cal ajudar ara més que mai, no tots tenim la mateixa sort de tenir una feina i una bona situació».

En aquest sentit, el Banc d’Aliments fa una crida a la donació de particulars, per petita que siga l’aportació. Cal recordar que l’entitat, a la seua pàgina web bancdelsaliments.org, té l’opció de donar directament aliments enlloc de donacions pressupostàries. «És el que volem, aliments». Així, per exemple, apareix l’opció directa de donar tres litres de llet o quatre pots de llegum. Els aliments més necessaris són la llet, el llegut cuit, l’oli, la pasta o l’arròs.

Comentarios
Multimedia Diari