El COPATE fa un tractament en 475 hectàrees del Delta per evitar la proliferació de mosquits

Avui s'actuarà a l'hemidelta nord

24 septiembre 2020 09:20 | Actualizado a 24 septiembre 2020 09:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) va començar aquest dimecres el tractament d’una superfície d’unes 475 hectàrees d’espais naturals del delta de l’Ebre per tal d’evitar la proliferació de mosquits. Les pluges dels últims dies, tot i ser dèbils, han ocasionat una important pujada del nivell del mar i s’han inundat tot un seguit de focus larvaris al litoral ebrenc.

“Des del COPATE fem un seguiment de l’aparició de larves de mosquit i programem els tractaments abans no es converteixen en exemplars adults”, ha explicat el president del COPATE, Joan Alginet, que també ha apuntat que aquest és un dels tractaments més potents que s’han fet enguany. Així,  els tècnics del COPATE han fet el tractament a l’hemidelta sud, a les zones litorals dels municipis de Sant Jaume d’Enveja, Amposta i la Ràpita, amb una superfície total de 275 hectàrees.

Avui es durà a terme el tractament a l’hemidelta nord, als municipis de l’Ampolla i Deltebre, amb la previsió de tractar una superfície de 200 hectàrees. Enguany, el COPATE ha incrementat la superfície a tractar per controlar la població de mosquit, ja que el temporal Glòria i les pluges han provocat la inundació d’una major superfície. Fins ara s’han tractat unes 5.000 hectàrees d’espais naturals, mentre que els tractaments en arrossars ja han finalitz

Comentarios
Multimedia Diari