Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El SEPRONA realitza una activitat dirigida als menors per ajudar a les cries d’ocells aquàtics al Delta de l’Ebre

La iniciativa vol sensibilitzar als més joves en el problema que pateixen els animals i la necessitat de protegir el medi ambient

| Actualizado a 13 julio 2022 12:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’activitat va ser duta a terme a inici de mes en el municipi de Sant Jaume d’Enveja i ha estat dirigida principalment a nens i nenes, a fi de sensibilitzar als menors en la protecció del medi ambient, explicant el problema que té algunes cries d’ocells aquàtics de la zona, quan queden atrapades en els canals.

La jornada ha estat organitzada per l’Illa de Buda Societat de Caçadors en col·laboració amb la Federació Catalana de Caça RT Terres de l’Ebre, amb qui el SEPRONA manté assidus contactes.

Com és habitual, efectius de la Guardia Civil pertanyents al Destacament de Protecció de la Naturalesa radicat en la zona (DEPRONA) participen en una iniciativa ja tradicional que es repeteix any rere any durant els mesos de juny i juliol. L’activitat es fa coincidir amb l’època de cria de l’ànec que habita els camps d’arròs situats en el Delta de l’Ebre, i consisteix a recórrer diversos canals d’aigües de reg per a localitzar a les cries d’ocells aquàtics que queden atrapades entre les seves parets de formigó.

Aquestes cries queden a la mercè de les espècies depredadores que cohabiten el seu ecosistema perquè, una vegada capturades manualment, alliberar-les de manera immediata en els camps pròxims, on són reunides novament amb les seves progenitores. La solta, en la qual van ser alliberats aproximadament 70 exemplars de l’espècie Ànec Real (Anas platyrhynchos) és realitzada principalment pels nens i les seves famílies i pretén despertar l’interès per la conservació del medi ambient dels més petits.

La competència del medi ambient recau en el SEPRONA de la Guàrdia Civil, que compta amb la col·laboració d’organismes autonòmics i de la resta de Forces i Cossos de Seguretat, i totes les activitats per a la sensibilització de la ciutadania amb la protecció del medi ambient, en tota la seva amplitud, són secundades per les seves Unitats.

Comentarios
Multimedia Diari