Els veïns del nucli antic de Tortosa es queden sense cap oficina bancària

El nucli antic de la capital del Baix Ebre es queda sense cap caixer i CaixaBank argumenta que les oficines del Mercat i de la baixada del Pont s’integren ara a la nova i ampliada oficina Store Tortosa, a la plaça d’Alfons XII

12 febrero 2018 10:22 | Actualizado a 13 febrero 2018 13:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Des de fa uns anys, els veïns del nucli antic de Tortosa han vist com les oficines bancàries han anat tancant progressivament als seus barris, fet que també poden constatar els veïns de Sant Llàtzer, entre molts altres llocs. Fa uns anys va tancar l’antiga oficina de Caixa Tarragona al barri de Remolins; fa dos anys, la de Catalunya Caixa a la plaça del pont de pedra, i ara, l’oficina de CaixaBank de la plaça d’Agustí Querol. Tot el nucli antic de la ciutat (format pels barris de Nucli Antic, Rastre, Santa Clara, Remolins, Call Jueu, Garrofer i barri del Castell) es queda, així doncs, sense una sola entitat bancària. 

En quinze dies també s’ha vist com tancava l’oficina de CaixaBank del carrer de Teodor González amb l’avinguda de la Generalitat, a prop del Mercat (on just a l’altra cantonada hi havia un BBVA, també ara sense servei).

El president de l’Associació de Veïns del Centre-Nucli Històric, Josep Baubí, ha lamentat aquests tancaments i la manca de serveis que això suposa als barris. «Vam demanar que almenys es quedessen els caixers. Però res. No tanquen aquestes oficines per no tenir clients, al contrari, sempre tenien molt de servei. Segons ells, és un nou concepte de banc», expressa Baubí al Diari. 

El principal problema, segons el president, és que molts clients de l’oficina de la plaça d’Agustí Querol solien ser, en gran part, persones grans que «necessiten que els atenguen personalment i que no saben fer gestions mitjançant internet o el telèfon mòbil». Entre altres perjudicis, «els botiguers hauran d’anar a buscar canvi fins a la plaça d’Alfons XII». Baubí reitera que «aquesta gent no creu en el nucli antic». El president explica que aquests barris mantenen un gran nombre de serveis públics (Biblioteca, Edifici de les Delegacions, Escola d’Idiomes...), però que falta «que les entitats privades hi aposten; pensem que el nucli antic és un potencial econòmic de primer nivell».

Per una altra banda, fonts de CaixaBank expliquen al Diari que l’entitat ha integrat les oficines de Teodor González i de la plaça d’Agustí Querol a la nova oficina Store Tortosa («situada a menys de 5 minuts de les anteriors») de la plaça d’Alfons XII. «Es tracta una oficina del nou model store, més gran i amb més empleats, que amplia l’horari d’atenció al públic, ja que obre de manera ininterrompuda de 8.15 a 18.30 hores, amb la qual cosa ampliem el servei», detallen. «I CaixaBank no abandona poblacions, no tanca oficines en municipis on no n’hi ha cap altra».

Comentarios
Multimedia Diari