Es comissen més de 150 àmfores per pescar pops al Delta

Els catúfols o cadups es una art important per la pesca artesanal del litoral ebrenc

07 febrero 2018 11:34 | Actualizado a 08 febrero 2018 12:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

En el marc de la lluita contra la pesca il·legal, inspectors de pesca del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) han decomissat 156 catúfols (també anomenats àmfores o cadups) que no estaven identificats (no consta l’embarcació que els ha calat) en diversos punts davant les costes del delta de l’Ebre, repartits en 4 línies diferents.

Aquest tipus d’ormeig és emprat per a la captura del pop roquer. Són uns estris simples de forma cònica, oberts per un extrem i tancats per l’altre, i fets de PVC o de fang, que serveixen per a la captura d’aquesta espècie de cefalòpode que en la cerca instintiva de refugi pot optar per quedar-s’hi a dins.

Aquesta pesquera que es realitza a tot el litoral és especialment important per a la flota de pesca artesanal del delta de l’Ebre. Aquest fet ha permès que ports com ara el de Deltebre hagin esdevingut un dels punts del litoral català amb més captures de pop roquer. Actualment, la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del DARP treballa en la definició d’un pla de gestió d’aquesta modalitat.
 
En aquest context, la presència en la mar de cadups sense cap senyalització incrementa l’esforç pesquer no conegut, dificultant així, el control de l’activitat i posant en perill l’efectivitat del pla. Per aquest motiu, la inspecció de pesca catalana realitza tasques de detecció d’aquests ormejos en la mar.

Comentarios
Multimedia Diari