Es restableix el servei d'aigua després del trencament d'una canonada a l'Ampolla

Sorea ha instal·lat 5 camions cisterna per abastir d’aigua Calafell i Bellvei fins que s’ha reparat l’avaria

05 enero 2020 18:44 | Actualizado a 05 enero 2020 18:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

SOREA, empresa concessionària del servei d'aigua, informa que el servei d'aigua ha quedat normalitzat totalment després del trencament de la canonada del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), que es va produir el passat divendres.

Des que el CAT ha anunciat el restabliment del servei, ahir dissabte, a les 22 h, els tècnics de SOREA han vetllat durant la nit perquè els dipòsits s’omplissin correctament i es garantís el servei. Els primers dipòsits que es van començar a omplir durant el vespre d'ahir han estat els de Calafell i Bellvei, que eren els punts crítics on s'havia esgotat l'aigua dels dipòsits. Els altres municipis afectats, on s’ha mantingut el subministrament amb recursos propis de SOREA, han estat Alcanar, Amposta, Constantí, Creixell, Cunit, Deltebre, El Perelló, L’Aldea, L’Arboç, Pla de Santa Maria, Roda de Berà, Salou, Sant Jaume d’Enveja, Solivella, Torredembarra, Valls i Vila-seca.

En el cas de Calafell i Bellvei, davant l’esgotament de les reserves d’aigua als dipòsits que abasteixen aquests dos municipis i que no es disposava de fonts alternatives de subministrament suficients per absorbir tota la demanda, SOREA ha posat tots els equips necessaris per garantir el subministrament d’aigua i ha instal·lat 5 dipòsits d'aigua (3 a Calafell per abastir la zona alta de Segur de Calafell; i dos a Bellvei) fins que no s’ha reparat l’avaria. Així mateix, s'hi ha instal·lat punts informatius en ambdós municipis per atendre les consultes ciutadanes.

Tant a Calafell i Bellvei com a la resta de poblacions, els tècnics de Sorea han estat en permanent contacte amb els ajuntaments afectats, s’han realitzat reunions entre ambdues parts per decidir actuacions i segons la companyia se'ls ha anat informant puntualment de totes les afectacions. Així mateix, s'han enviat servialertes a la població per tal d'informar-los de la situació i demanar la seva col·laboració per fer un consum responsable de l'aigua i evitar consums extraordinaris per poder mantenir reserves en els dipòsits fins que es reparés l'avaria.

Ha estat una incidència aliena a la companyia, però, per part de SOREA, asseguren que s'han posat tots els equips necessaris, des del primer moment de l'avaria el divendres a la matinada, per garantir el subministrament d’aigua a la població i minimitzar, en el seu cas, les possibles afectacions que es produïen.

Des de SOREA, volen agrair la col·laboració de la ciutadania, "ja que la seva resposta ha estat molt positiva i s'han mantingut uns nivells de consum adequats". Així mateix, lamenten les molèsties que aquesta avaria que ha afectat la canonada del Consorci d’Aigües de Tarragona ha provocat durant aquests dos dies.

Comentarios
Multimedia Diari