Gandesa rehabilitarà els allotjaments de la Fontcalda

L’Ajuntament licita les obres per millorar els espais turístics del Balneari, adequar estances amb accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda i dinamitzar l’emblemàtic santuari 

| Actualizado a 21 julio 2021 05:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Gandesa licita les obres per millorar els espais turístics del Balneari de la Fontcalda, convertir-lo en allotjament rural i rehabilitar algunes estances per a fer-les accessibles per a persones amb mobilitat reduïda. L’objectiu dels treballs és dinamitzar l’emblemàtic santuari i consolidar-lo plenament com a actiu turístic a la comarca. 

El consistori ha aprovat l’expedient de contractació i el plec de clàusules que regeix l’adjudicació del contracte d’execució de l’actuació, amb un cost de 179.987,50 euros (IVA inclòs). Les obres estan cofinançades per la Generalitat, la Diputació i l’Ajuntament de Gandesa. El consistori ha rebut una subvenció del PUOSC (Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya) de 120.000 euros i una de 40.000 euros del PAM (Pla d’Acció Municipal) de la Diputació de Tarragona. Està previst que els treballs es puguin començar a l’octubre i tenen un termini d’execució de 3 mesos.
 El projecte pretén dinamitzar el santuari amb una millora de les habitacions del conegut com a edifici Bot, perquè es pugui explotar com un allotjament rural tot l’any. Seran estances amb accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda, una adaptació que també es farà a l’accés del restaurant. 

«Son habitacions de romeria, fetes fa molts anys, i ara estaven sense usar. Ara se n’adequaran algunes per a persones amb mobilitat reduïda i podrem ser un allotjament inclusiu», explica al Diari l’alcalde de Gandesa, Carles Luz. I és que l’espai era usat tradicionalment per al pelegrinatge de la festivitat de la Mare de Déu de la Fontcalda. 

Les obres permetran adaptar els edificis del santuari a la normativa vigent i, amb una llicència d’activitat «actualitzada», explotar l’edifici Bot com un allotjament rural. En total hi ha una trentena de places. Com el restaurant, el consistori estudia la fórmula per oferir l’explotació a tercers amb una concessió.

El projecte també inclou la millora del tractament de les aigües residuals i la senyalització de les cinc rutes de l’entorn de la Fontcalda.
«Hi haurà cinc rutes marcades per també dinamitzar l’entorn», detalla Luz. «Fem una aposta per millorar l’allotjament del Balneari i consolidar-lo així com a actiu turístic».

Comentarios
Multimedia Diari