Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’ulldeconenc Joaquim Virgili rep un reconeixement per la seua tasca de recerca patrimonial

Virgili va demanar que s’actue a l’arxiu municipal que ell va crear i catalogar

04 abril 2023 15:44 | Actualizado a 04 abril 2023 16:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament i el Centre d’estudis d’Ulldecona (CEU) organitzaven dissabte passat un acte de reconeixement a Joaquim Virgili i Guàrdia per tal d’agrair-li «tota la seua trajectòria dedicada a protegir i posar en valor el nostre patrimoni i la nostra història».

L’homenatge va comptar amb la presència de bona part de les persones lligades al món sòciocultural del municipi, així com d’institucions comarcals.

En el torn de parlaments van intervindre Agustí Vericat, tècnic de Turisme d’Ulldecona, Paco Lavega, del CEU, i a la part política Cati Brusca, regidora de Cultura i Patrimoni, i l’alcaldessa Núria Ventura.

Especialment emotiu fou el discurs d’Ariadna Chillida, neboda de Virgili, que visiblement emocionada, rememorava la figura de Rosita la Bonica (com se la coneixia al poble) germana del seu oncle, al qual defineix com «un patrimoni cultural viu del poble i de la comarca».

Virgili recorda que, des de ben menut, sempre ha tingut inquetud per la història i demana que s’actue a l’arxiu municipal que ell va crear i catalogar.

L’acte coincideix amb el 75 aniversari de Joaquim Virgili i és el punt de sortida de les Jornades Patrimonium a Ulldecona

Comentarios
Multimedia Diari