Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’Escola per l’Art esdevé un espai de formació i serveis arreu del territori

El nou projecte, impulsat per la Diputació de Tarragona, ha iniciat diversos cursos en les quatre subseus ebrenques

| Actualizado a 16 mayo 2022 16:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Horta de Sant Joan ha donat el tret de sortida com a subseu de la renovada Escola per l’Art i la Cultura de Tortosa oferint dos cursos durant el mes d’abril. A l’estrena al poble terraltenc li han seguit formacions a Deltebre, la Ràpita i Miravet. El municipi del Montsià ofereix una altra activitat el pròxim cap de setmana.

La Ràpita presenta un itinerari cultural sobre l’aprofitament de la serra: patrimoni i oficis, a càrrec de Josep Francesc Pitarch el dissabte 21 de maig, de 9.30 a 13.30 hores. El lloc de trobada és l’estacionament de l’àrea recreativa de Mudana per començar un recorregut a peu amb dificultat baixa. Tant la Ràpita com Miravet oferiran més activitats al mes de juny reconegudes pel Departament d’Educació de la Generalitat a través de l’ICE-URV.

Per tramitar la matrícula es pot trucar al 977444163 o entrar a la pàgina web www.dipta.cat/eac. Els preus són assequibles amb descomptes per a persones aturades i amb altres necessitats. La seu estable de l’Escola està al nucli antic de Tortosa, a la plaça de Sant Joan, 5. En aquesta primera fase s’ha buscat tindre una subseu en cadascuna de les comarques. L’Escola intenta arribar als municipis més petits per a oferir-los els seus serveis.

Maig a l’Escola

El cicle d’activitats ‘Maig a l’Escola’ arrenca demà dimarts 17 amb la xerrada ‘Art a banda i banda del Mediterrani’, de l’artista i investigadora senienca Elena Blesa Cábez. Aquest dimecres, Antoni Alcàsser, professor de gravat i dibuix a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona oferirà la xerrada ‘Moltes Rússies a Rússia’. Per al dijous, s’ha programat una xerrada/experiment artístic: Carajillo Forcadell, amb l’artista multidisciplinari canareu Ivan Forcadell.

La projecció del curtmetratge d’animació Roberto i xerrada amb els membres de l’equip del projecte, Carmen Cordoba i Cristian Cid, serà el dia 25.

La instal·lació ‘Trencant el silenci: la força del col·lectiu’ i el debat ‘És possible una bellesa d’implicació social?’ tenen lloc el 26 de maig.

Un acte dedicat a la nova Escola per l’Art i la Cultura de la Diputació posarà el punt final al ‘Maig a l’Escola’ el dia 31. La jornada servirà per explicar als municipis com poden convertir-se en subseus sol·licitant-ho abans a través de l’ajuntament, també com els professionals de l’art, la cultura i el patrimoni poden sumar per a oferir-hi formacions.

Segons la directora de l’Escola, Pili Lanau, les activitats han contribuït a ‘visibilitzar’ molts artistes i a «dinamitzar el panorama cultural perquè els hi han sortit nous encàrrecs i oportunitats».

L’essència de l’Escola d’Art

L'Escola per l'Art i la Cultura de la Diputació de Tarragona va néixer el juny del 2021 com un espai de formació i alhora un punt de trobada del món de l’ensenyament i la cultura.

El projecte recull l'essència de l’Escola d'Art de Tortosa (la qual compleix 70 anys) i del Taller de Valls, vol augmentar la formació, intensificar l'activitat i la producció cultural i artística a l’Ebre, el Camp i el Baix Penedès.

L’objectiu és obrir la porta a nous coneixements i promoure la dinamització del sector artístic i cultural, apropant-lo al territori per a contribuir a la millora de la vida de la ciutadania.

Comentarios
Multimedia Diari