La Diputació reassigna ajuts per reparar danys dels aiguats a l'Ebre

L'ens modifica les bases del PAM per poder canviar el destí inicial de subvencions i finançar obres de reconstrucció

| Actualizado a 03 marzo 2022 06:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Diputació de Tarragona ha modificat de forma excepcional les bases del Pla d’Acció Municipal (PAM) 2020-2023 per poder canviar la destinació d’ajuts atorgats i finançar obres de reconstrucció en un cas tan excepcional com els aiguats del Montsià del passat 1 de setembre.

En virtut de les noves bases, Alcanar podrà finançar la reconstrucció de serveis i infraestructures amb els 667.893 euros, inicialment previstos per a un equipament municipal. «Aquesta modificació de les bases respon a la necessitat de ser flexibles alhora de destinar els recursos econòmics quan la situació d’excepcionalitat ho requereix. I al mateix temps s’adiu a la necessària rapidesa amb què cal fer front a situacions urgents com aquesta», destacà la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, en una visita a Alcanar en motiu dels sis mesos de les pluges torrencials.

En aquest sentit, el canvi excepcional de destinació de les actuacions es contempla per situacions meteorològiques que superin el ‘llindar alt’ que determina el Servei Meteorològic de Catalunya, en base a la intensitat i acumulació de pluja, entre altres factors, segons expliquen des de la Diputació.

L’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, destacà que aquest ajut de la Diputació a través del PAM permetrà finançar un 47,55 per cent del projecte de pluvials a la zona escolar i a la part baixa del nucli d’Alcanar.

«Es tracta d’una actuació valorada en 1,5 m d’euros i molt complexa tècnicament, ja que canalitzarà les aigües pluvials dels carrers inclosos en el projecte i, a més, en un futur permetrà recollir les aigües d’altres zones més altes».

Joan Roig remarcà també «el suport rellevant d’administracions com la Diputació de Tarragona per poder avançar molt en l’arranjament de la part urbana» malmesa pels aiguats de fa just mig any a la zona.

Comentarios
Multimedia Diari