Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La Plataforma per un nou hospital sortirà al carrer si no s’accelera la construcció

Entregaran al Parlament les 22.000 signatures recollides aquest mes d’octubre i demanen una partida de 500.000 euros als pressupostos

| Actualizado a 28 septiembre 2022 17:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Plataforma per un Nou Hospital de les Terres de l’Ebre anuncia mobilitzacions si no s’avança en la construcció del nou centre promès pel Departament de Salut. La plataforma tem que no es construeixe el nou centre si les obres d’ampliació i millora de l’Hospital Verge de la Cinta, que encara no han començat, s’allarguen. Demanen a la Generalitat una partida de 500.000 euros als pressupostos del 2023 per avançar en el pla funcional o en el concurs d’idees per al nou hospital. A més, aquest mes d’octubre entregaran al Parlament de Catalunya les 22.000 signatures que han recollit entre la ciutadania a favor d’un nou centre.

«Que no ens enganyen més. Les promeses van començar el 2006 i estem ja dubtant de la serietat dels polítics. Ens estan prenent el pèl», han expressat els portaveus de la plataforma. «Els tècnics ens diuen que no hi ha cap incompatibilitat entre l’ampliació de l’Hospital Verge de la Cinta i la construcció del nou hospital».

Dilluns passat la plataforma es va reunir amb els diputats ebrencs que tenen representació parlamentària i aviat es decidirà el dia per presentar al Parlament les 22.000 signatures recollides entre la ciutadania. «Convido els polítics a que pugen un dia a l’Hospital Verge de la Cinta. Veuran que persones amb cadires de rodes necessiten de tres persones per accedir-hi. Demanar un nou hospital és una necessitat, no un caprici», va exposar ahir el president de la plataforma, Miquel Franch. «Recolzem la millora del Verge de la Cinta però la nostra és una plataforma ad hoc perquè es face un nou hospital», va valorar també el portaveu Sisco Lahosa. «Sabem el que va passar amb el conseller Comín, el que va passar amb Vergés i ara està passant amb Argimon. És una eternització del problema. Parlem del 2006 i no s’ha complert res. Ja n’hi ha prou», etziben.

La plataforma ha remarcat que darrera de les seues intencions no hi ha cap interès polític, però sí un «un coneixement de causa». I és que la plataforma es va dotar d’una comissió tècnica amb especialistes en urbanisme, advocats, metges i arquitectes per poder dialogar amb coneixements i revisar el procés de la construcció del nou hospital.

Per a la plataforma, l’Ajuntament de Tortosa està «complint», amb la facilitació dels terrenys per al nou hospital, prop de Roquetes. L’entitat veïnal sosté que mentrestant Salut ja podria avançar i treballar en el pla funcional o en el concurs d’idees si hi destina una partida.

Ara la plataforma iniciarà converses amb els ajuntaments del territori per exposar-los la situació, que afecta el conjunt de les Terres de l’Ebre. «Hi hem de lluitar tots junts, com a territori».

Comentarios
Multimedia Diari