L'Ajuntament d'Alcanar al·lega que els bous a la mar expedientats estan emparats i reconeguts per la Generalitat

Els serveis territorials i espectacles han incoat expedient sancionador contra la celebració d'aquesta modalitat a les Cases d'Alcanar el passat agost

| Actualizado a 20 mayo 2017 21:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

L'Ajuntament d'Alcanar (Montsià) ha presentat al·legacions a l'expedient sancionador incoat pels serveis territorials del Joc i d'Espectacles arran de la celebració de bous a la mar el passat agost a les Cases d'Alcanar. Segons el consistori, es tracta d'una modalitat que se practica des de fa més de 30 anys i està reconeguda per la llei de la Generalitat que regula les activitats tradicionals amb bous de 2010. "La llei fa esment d'aquesta . modalitat, motiu pel qual es va incloure" dins de les "festes tradicionals amb bous", argumenten per negar cap infracció. La Generalitat ha obert l'expedient arran una denúncia de l'entitat animalista Actyma, que la considera com una modalitat "fraudulenta".

 

Addicionalment, el consistori canareu -governat per ERC- afirma que el perímetre de la plaça es troba limitat parcialment amb el mar, "tant si és a la platja com si és en zona portuària autoritzada prèviament per la Generalitat de Catalunya, a la qual l'animal pot accedir i un cop a l'aigua és conduït fins al lloc habilitat per retornar, novament, a la plaça de bous". També afegeix que "en cap moment s'ha demostrat que s'hagin produït lesions l'animal" i que es van prendre les "mesures necessàries" per evitar-ho.

 

L'entitat animalista que va denunciar el cas, Actyma, recorda que la Generalitat ja va obrir un altre expedient el passat novembre contra un espectacle de les mateixes característiques que va tenir lloc a l'Ampolla (Baix Ebre), després de la sentència del jutjat Contenciós Administratiu 1 de Tarragona els donés la raó. El jutge obligava el Govern a obrir l'expedient i recordava que aquesta modalitat no encaixa dins dels termes previstos per la llei de correbous, fet pel qual els animalistes la consideren legalment prohibida a Catalunya.

 

Davant d'això, l'Ajuntament d'Alcanar reclama també al Govern que solucioni la "mancança en l'articulat de la llei" sobre els bous a la mar per evitar "interpretacions interessades que puguin ser utilitzades" per les entitats animalistes per a denunciar.

Comentarios
Multimedia Diari