L’Hospital Verge de la Cinta redueix operacions i restringeix visites

L’augment d’ingressos per Covid obliga a limitar les intervencions quirúrgiques a les urgents i oncològiques

| Actualizado a 28 julio 2021 16:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta ha hagut de reduir novament l’activitat quirúrgica i restringir més les visites arran de l’augment de la pressió assistencial per la cinquena onada de la pandèmia de la Covid-19.  Concretament, el centre sanitari de referència de les Terres de l’Ebre limitarà aquests dies les operacions a aquelles urgents i oncològiques,  per l’increment de pacients hospitalitzats a la Unitat de Medicina Intensiva i a la Unitat de Cures Complexes. 
«Atesa la situació epidemiològica i per tal de preservar la seguretat dels pacients i dels professionals sanitaris», també s’ha acordat restringir novament les visites a pacients ingressats. 
En concret, se suprimeixen temporalment totes les visites d’acompanyants per als pacients ingressats en zones vermelles (amb pacients Covid) i es limita a un únic acompanyant per dia en horari de 13:00 a 16:00 h o de 19:00 a 21:00 h a aquells que es troben en zones verdes. 
Tal i com està establert ja des de la setmana passada, aquests acompanyants han de passar diàriament pel punt d’Informació on se’ls demana el DNI i el telèfon i on han de lliurar el full d’Autoresponsabilitat Covid-19 signat, que se’ls facilita, en cas que no se’ls hagi fet arribar amb antelació. Així, se’ls hi dóna una etiqueta identificativa amb un color diferent cada dia.
Els pacients que van a una visita de consultes externes o a Urgències ho han de fer sols, exceptuant aquells que per criteris de dependència, per ser menors, per tractar-se de parts o puerperi o trobar-se en procés de final de la vida requereixin un acompanyat, segons determina el Departament de Salut.
Els acompanyants dels pacients que van a quiròfan, han de facilitar el telèfon a l’administrativa que farà la recepció quirúrgica i els professionals responsables del pacient els trucaran en acabar la intervenció.

Acessos diferenciats

També es recomana als usuaris accedir al centre per diferents entrades, segons el motiu de la seua visita. Així, l’accés a l’hospital per la porta principal romandrà obert de 7:00 a 23:00 hores de dilluns a diumenge; l’entrada de Rehabilitació segueix sent la recomanada per als professionals sanitaris i l’accés de Consultes Externes és el que han de fer servir tots aquells que van a visitar-s’hi, segons han informat des de l’Institut Català de la Salut (ICS). 

Les dades: una trentena d’ingressats, 8 dels quals a la UCI

Segons dades de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, aquest dimecres hi havia 32 persones ingressades per Covid als hospitals ebrencs. En concret, hi havia 8 pacients a la UCI i 18 ingressats a planta a l’Hospital Verge de la Cinta, mentre que 6 persones més es trobaven ateses a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús. Pel que fa a la UCI, als 8 pacients Covid calia afegir 4 persones més ateses per altres malalties. Això suposa 12 llits ocupats, quan la capacitat habitual del servei és de 8, segons detallen des del centre. 

Comentarios
Multimedia Diari