Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Reforçaran els controls pels robatoris de garrofa

La Federació de Cooperatives i el sindicat Unió de Pagesos aborden amb la Generalitat la pròxima campanya, que arrenca a finals d’estiu

| Actualizado a 24 mayo 2022 23:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i el sindicat Unió de Pagesos han abordat amb el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat la propera campanya de la garrofa; un producte que viu un auge de la demanda i que ha incrementat el preu de forma substancial (actualment es troba en vora 2 euros el quilo).

En les últimes campanyes es va aplicar un pla de control per reduir els robatoris de producció, amb la participació de Mossos d’Esquadra i Agents Rurals. Una de les mesures clau, segons el sector, va ser demanar als lliuradors de garrofa la inscripció al Registre General de la Producció Agrícola mitjançant la Declaració Única Agrària (DUN), que relaciona la producció amb les parcel·les d’origen i el titular d’explotació agrària. Segons dades del propi Departament, en aquell moment van aflorar 600 noves DUN de productors de garrofa.

En una reunió celebrada aquest dilluns, la FCAC i Unió de Pagesos van traslladar a l’administració la necessitat d’anar més enllà en el control dels robatoris aquesta propera campanya 2022/23, que arrenca al mes d’agost. En primer lloc, consideren que cal mantenir o reforçar els controls en carretera per part de Mossos d’Esquadra, especialment en el tipus de transport sospitós. En segon lloc, van proposar un control de les persones que lliurin un volum de garrofes anormalment elevat en relació a la superfície de la seva declaració (DUN). Segons asseguren, el Departament va veure amb bons ulls les propostes de les dues organitzacions i es va comprometre a estudiar com dur a terme el control i poder sancionar a les persones que assignin fraudulentament garrofes a parcel·les diferents de les d’origen, així com a posar en marxa un document d’acompanyament de les garrofes en el seu transport.

Comentarios
Multimedia Diari