Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Rehabilitaran l’antiga estació de tren de Bot

  L’objectiu és convertir-la
  en una casa de colònies, amb la voluntat de seguir impulsant el turisme rural sostenible a la comarca

  13 febrero 2023 17:39 | Actualizado a 13 febrero 2023 17:39
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  El secretari general d’Agenda Urbana i Habitatge, David Lucas, ha signat un protocol amb l’alcalde de Bot, Lluís Agut i Solé, que possibilita la col·laboració per dur a terme actuacions de rehabilitació i restauració de l’antiga estació de Bot.

  La signatura del protocol permetrà a les dues entitats treballar a possibilitar el desenvolupament socioeconòmic inclusiu del municipi, activant la Via Verda de l’antiga línia Val de Zafán i reconvertint l’antiga estació en una casa de colònies municipal, que impulsi el turisme rural interior.

  Amb aquesta firma, el Ministeri continua impulsant actuacions en aquells municipis rurals que pateixen la despoblació i que comporten la pèrdua de patrimoni cultural tant tangible, per manca de conservació i manteniment, com a intangible per pèrdua de tradicions i cultura local, tal com ha destacat David Lucas. Segons ha incidit, en aquestes localitats el turisme rural sostenible és un element dinamitzador fonamental ja que fixa la població, genera ocupació i promou el desenvolupament socioeconòmic i impulsa a més la posada en valor del patrimoni cultural, promovent la protecció i conservació del patrimoni històric artístic.

  Aquesta iniciativa és un ferm compromís del Govern d’Espanya per afrontar els desafiaments de la dinàmica de població, que poden posar en risc la cohesió social, la vertebració territorial i el model de convivència per combatre la despoblació millorant així les condicions de vida dels residents dels pobles d’Espanya.

  Una altra de les mesures que impulsa Mitma és en el marc del Pla Estatal per a l’accés a l’habitatge 2022-2025. En aquest Pla es recull el programa d’ajuda a les persones joves i per contribuir al repte demogràfic la finalitat del qual és col·laborar als objectius del repte demogràfic mitjançant ajuts als joves per a l’adquisició d’habitatge habitual i permanent en municipis o nuclis de població de menys de 10.000 habitants.

  La Via Verda de la Terra Alta és un dels principals actius turístics de la comarca, juntament amb el foment del turisme sostenible.

  Comentarios
  Multimedia Diari