Salut realitzarà un cribratge massiu a Deltebre

Va dirigit a persones menors de 40 anys no vacunades

28 junio 2021 09:23 | Actualizado a 28 junio 2021 09:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Salut ha activat el protocol per realitzar un cribratge massiu a tots els assistents al partit entre La Cava i Jesús i Maria, disputat el passat diumenge 20 de juny, com a causa de diversos contagis derivats del brot entre joves de Deltebre.

A més a més, es realitzarà un cribratge massiu dirigit a totes les persones de Deltebre menors de 40 anys no vacunades. El cribratge als assistents del partit de futbol es realitzarà dilluns de 15h a 16h, mentre que el cribratge poblacional es realitzarà el mateix dilluns de 16h a 19h, dirigit a la població de 25 a 40 anys, i dimarts de 10h a 14h, dirigit a la població de 18 a 25 anys, al CAP Deltebre.

El cribratge el durà a terme l’equip de professionals de l'ICS de Terres de l'Ebre. En aquestes accions (de cribratge) de Salut Pública dirigides a les persones implicades en els brots dels últims dies caldrà preservar al màxim la seva intimitat per evitar estigmatitzar-los. Aquesta mesura es pren amb l’objectiu de detectar el màxim nombre de persones contagiades possible, especialment aquelles que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus al seu entorn i per tal de frenar l'expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària.

El brot, que afecta principalment la població jove de Deltebre, es troba encara en fase de seguiment per part d’Epidemiologia, i té a dia d’avui una afectació de 34 casos positius i 287 contactes estrets. Mar Lleixà, gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, ha demanat prudència i que “qualsevol persona que tingui símptomes s’aïlli i contacti amb el seu CAP o amb el 061 per tal de detectar i tallar ràpidament l’expansió del virus”, així com “agrair la tasca de l’Ajuntament de Deltebre per la seva col·laboració en la coordinació d’aquest cribratge”.

Comentarios
Multimedia Diari