«S'han pogut realitzar les festes i això ja és un èxit»

Avui acaben les festes d’Amposta celebrades en context de pandèmia. Tot i que molts
actes s’han modificat o suprimit, des del consistori valoren molt postivament com han anat

| Actualizado a 22 agosto 2021 07:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Punt final a les Festes majors d’Amposta d’enguany. Aquest any, han estat marcades per la situació sanitària i pel toc de queda que encara es manté a la localitat. Això ha condicionat molts dels actes del programa que s’han hagut de modificar o, en el cas d’alguns, inclús cancel·lar.

Alguns d’aquests actes que malauradament no s’han pogut celebrar han estat la xocolatada infantil, el concert de bandes, les cercaviles al carrer o la desfilada del Certament de vestits de paper. D’altres s’han hagut de modificar. com els concerts, on el públic havia de romandre assegut i amb distància, els actes taurins, per als quals el consistori ha habilitat una plaça portàtil o alguns actes esportius que s’han realitzat a porta tancada.

El programa presentava una gran varietat d’actes però tots ells adaptats. En molts casos era necessari tenir una entrada per poder-hi accedir. Entre aquests esdeveniments, quatre d’ells eren espectacles solidaris en benefici del projecte Emma, una iniciativa que lluita contra el càncer de mama. L’entrada tenia un preu de 5 € i volien apropar-se a tots els públics. D’una banda hi havia el concert de Quico el Cèlio, el noi i el mut de Ferreries juntament amb la banda de la Lira Ampostina, un espectacle infantil a càrrec de Dàmaris Gelabert, el concert de los 80 principales i l’homenatge musical de la Unió Filharmònica a Nino Bravo que tindrà lloc aquesta nit a les 22 h al parc dels Xiribecs. Aquest últim esdeveniment, juntament amb l’espectacle pirotècnic a les 23.55 h, marcaran el fina d’aquestes inusuals festes.

Altres actes destacats en el programa d’enguany han estat l’espectacle «La gent d’abans» amb la Xaranga Suc d’Anguila i el Grup de Dansa Paracota, el concert de cobla a càrrec de la Cobla Ciutat d’Amposta amb Lluís Alcalà com a director, la inauguració de l’exposició «Poètica de l’espai algorítmic» de l’artista Tomonaga Tokuyama al Centre d’arts visuals Lo Pati, organitzat per aquest centre i el Festival Eufònic, l’homenatge a les i els modistes i participants en el Concurs de Vestits de Paper al llarg dels seus cinquanta anys o els homenatges a les pubilles i a la gent gran.

Valoració positiva de les festes

Des de l’Ajuntament valoren molt positivament el desenvolupament de les festes i el comportament dels assistents. «En general estem molt més que contents perquè la gent ha assistit als actes i a més ho ha fet amb responsabilitat, complint la normativa i acudint als actes amb temps per evitar aglomeracions. Dono un deu a la ciutadania d’Amposta i de fora pel seu comportament», celebra Ramon Bel, regidor de festes d’Amposta que afirma que no ha estat fàcil «Jo crec que hem sigut valents. Com a regidor estic exageradament content. No podia anar millor perquè està tot limitat» Afirma Bel i destaca la necessitat de la zona jove: «En general ha estat la més complicada d’organitzar. Els joves no tenen la culpa de la pandèmia i necessiten espais per gaudir en amistats i música que els agradi. No ha estat fàcil de gestionar perquè costa que la gent estigui asseguda, però al final ha anat bé amb un control exhaustiu»

El regidor afegeix que les festes han estat un triomf i que això denota les ganes que té la població de fer coses: «Hem demostrat que tot es pot fer: un ball, un concert de Pepet i Marieta o una plaça de bous portàtil amb 1.700 persones cada tarda. En pandèmia això és un èxit. La gent demostra que té ganes de sortir i passar-ho bé i que estan segurs, que no veuen tant de perill. L’any passat costava més, enguany amb la vacuna, jo suposo que la gent cada vegada té menys perill».

Comentarios
Multimedia Diari