Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Tortosa enllesteix el primer tram del carrer Cervantes

És el cor de l’eixample tortosí i una de les principals artèries de la capital ebrenca. La reforma integral, que avança a bon ritme, el convertirà en un bulevard amb grans zones de vegetació

| Actualizado a 16 julio 2022 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El primer tram de la reforma del carrer Cervantes de Tortosa ja està gairebé enllestit. El carrer Cervantes és el cor de l’eixample tortosí i una de les principals artèries de la capital ebrenca. La reforma integral, que avança a bon ritme, el convertirà en un bulevard amb prioritat per a les persones, un carril bici i grans zones de vegetació.

En aquest primer tram des de fa dies que es pot transitar amb normalitat i ja s’han instal·lat unes grans jardineres per evitar que els cotxes giren cap a Cervantes des del carrer Teodor Gonzàlez, ja que cal recordar que aquesta maçana fins el carrer Argentina s’ha fet peatonal per prioritzar el pas de vianants i dotar la via d’un caràcter de passeig abans d’arribar a Sant Blai (totalment peatonal). Els cotxes que transiten per Teodor Gonzàlez sí poden continuar en direcció a l’Avinguda Generalitat. Tot el tram de carrer estarà situat a un sol nivell.

A l’agost, per minimitzar les molèsties, es tallarà al trànsit el carrer Berenguer IV

Com explica l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, al Diari, en aquest tram sols falta plantar la vegetació, i s’ha decidit esperar uns dies a causa de l’onada de calor. Tot i que en el primer tram hi ha hagut problemes de subministrament de materials, com en moltes obres arreu del país, s’ha confirmat que els treballs igualment van en termini, de forma que el carrer estarà llest al setembre. «Ara ja es veu la imatge que volíem donar, de passeig. És l’objectiu que volíem. I es veurà molt més quan estigue tota la vegetació plantada», expressa l’alcaldessa.

Així, ara el gruix de l’obra i l’activitat està centrada en el segon tram, entre el carrer Argentina i el carrer Berenguer IV, on aquesta setmana ja s’han acabat d’aixecar totes les voreres i elements. Com que el carrer Berenguer IV és molt transitat, també entre els usuaris que baixen des de l’Hospital Verge de la Cinta i els veïns de la Simpàtica, s’optarà per tallar el carrer a la circulació de vehicles durant el mes d’agost, per minimitzar les molèsties. Finalment el darrer tram a exectuar serà des del carrer la Salle fins el final del carrer Cervantes, a ronda Reus, i tindrà lloc durant els mesos de tardor.

Pel que fa als arbres, una gran part s’han conservat, en altres casos es plantaran de nous i altres s’han hagut de retirar per poder-hi fer passar el nou carril bici i han sigut replantats a un altre punt de la ciutat.

Tots els serveis es renoven, inclòs l’enllumenat, però també es mantenen alguns dels fanals originals del Cervantes, molt emblemàtics i antics. El pressupost total és d’uns 956.000 euros.

Comentarios
Multimedia Diari