Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Tortosa incorporarà la figura dels hereus a les Festes de la Cinta 2024

  Les entitats podran presentar pubilles i hereus, també infantils. L’Ajuntament vol avançar en la plena igualtat entre homes i dones

  20 febrero 2024 18:19 | Actualizado a 20 febrero 2024 18:19
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Temas:

  Tortosa incorporarà la figura dels hereus com a representants de les entitats del municipi a les Festes de la Cinta 2024.

  Històricament, les entitats socials, clubs i associacions de Tortosa tenen dues pubilles com a representants de festes, la jove i la infantil. És una figura de molta popularitat que participa en molts dels actes de festes. A Tortosa hi ha arxius gràfics i documentals de l’existència de pubilles com a mínim des de 1883. Ara, Tortosa podrà tenir també la figura de l’hereu.

  L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, i la regidora de Festes, Dolors Bel, han explicat que la figura de l’hereu ja s’ha afegit a la majoria de localitats veïnes i que també era necessari incorporar-la a les festes majors de Tortosa per tal d’avançar en la igualtat entre homes i dones des de tots els vessants. La figura de les pubilles i hereus forma part de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l’Ebre.

  «La incorporació dels hereus i hereus infantils com a representants de les entitats ja fa anys que és una realitat a la majoria de localitats veïnes i ara també fem este pas a Tortosa. Ens comprometem en les tradicions i a la vegada reivindiquem una societat més justa i igualitària en tots els aspectes, reivindiquem també la igualtat entre homes i dones en els representants de les entitats durant les festes», ha valorat Jordan. Ara l’Ajuntament comunicarà a totes les entitats la introducció de la figura de l’hereu i cada entitat podrà presentar pubilla, hereu, pubilla infantil i hereu infantil.

  «No sabem com funcionarà esta primera vegada, però volíem obrir la porta també perquè moltes entitats ens havien fet aquesta petició», ha apuntat Jordan.

  Pel que fa a l’edat de les pubilles i dels hereus per a les properes festes, hauran de ser nascuts entre l’1 de gener de 2006 i el 31 de desembre de 2008, mentre que les pubilles i hereus infantils hauran de ser nascuts entre l’1 de gener de 2015 i el 31 de desembre de 2017. Entre els candidats i candidates presentats s’elegirà la reina, reina infantil, hereu major i hereu infantil.

  Quant a la indumentària de l’hereu, portarà camisa blanca, armilla, pantalons fins als genolls, mitges blanques i espardenyes. En aquest sentit, l’Ajuntament de Tortosa ja està elaborant un dossier amb la indumentària tradicional tortosina masculina, perquè els hereus puguen anar vestits amb rigor històric.

  Finalment, la junta de govern de l’Ajuntament de Tortosa ha acordat aquesta setmana licitar la direcció tècnica de la Festa del Renaixement i les Festes de la Cinta, amb l’objectiu de dotar de més múscul aquesta àrea.

  Comentarios
  Multimedia Diari