Tortosa ofereix a l’octubre descomptes a comerços, restauració i serveis

Els ciutadans de dins i fora de la ciutat podran disposar de 4 vals de 5 euros cadascun, per bescanviar en compres en establiments locals

16 septiembre 2021 05:30 | Actualizado a 16 septiembre 2021 05:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament, la Cambra de Comerç i la Federació de Comerç i Serveis Tortosa Més ultimen la posada en marxa dels Bons Tortosa, que durant el mes d’octubre oferiran descomptes per les compres als establiments i serveis de la ciutat. Amb l’objectiu de reactivar el sector a nivell local, els ciutadans de dins i fora de Tortosa podran fer ús de quatre bons de descompte de 5 euros (20 euros en total), a gastar en els establiments adherits a la campanya, sigui comerços, locals de restauració i bars, o altres serveis d’empreses amb seu a la capital del Baix Ebre. De moment hi ha més d’un centenar d’establiments adherits, que comptaran amb un distintiu a la porta per anunciar-ho, «però l’objectiu de la Cambra és arribar als 300», segons detallà el president de l’ens, Francisco Faiges.

L’Ajuntament destina a aquesta iniciativa una partida de 400.000 euros, amb l’objectiu de generar un impacte econòmic al sector de fins a 1,2 milions. A partir del dia 1 d’octubre, els ciutadans es podran descarregar els bons a la pàgina web bons.tortosa.cat, i gastar-los fins al 31 d’octubre. També s’establiran punts presencials a la ciutat per facilitar l’accés a aquests bons a les persones demés edat o sense accés a les tecnologies.

La compra mínima per poder fer ús dels bons són 15 euros. Es podran utilitzar en diferents establiments o els quatre en un de sol, en aquest cas amb una compra mínima de 60 euros.

Durant aquest mes de setembre es duen a terme jornades de formació per als comerciants. L’Ajuntament ja ha fet una primera bestreta a la Cambra de Comerç, que serà qui s’encarregarà de fer efectiu el pagament dels descomptes als botiguers, de «forma immediata».

«El sector de comerç és un dels que ha estat més afectat durant la pandèmia», recordà ahir l’alcaldessa, Meritxell Roigé, durant la presentació dels bons, tot posant en valor la iniciativa per reactivar l’economia local. En aquest sentit, recordà altres accions que va posar en marxa l’Ajuntament, com ara les dues convocatòries d’ajuts de 400 euros, adreçats a aquells establiments que van estar obligats a tancar durant un o diversos períodes.

Per al president de la Cambra de Comerç de Tortosa, es tracta d’una iniciativa que ja s’ha demostrat d’èxit en d’altres ciutats del país, «amb increments del 25 per cent en les vendes». Així, va animar a d’altres ciutats de les Terres de l’Ebre a emprendre accions en aquesta mateixa línia.

Per la seva banda, la presidenta de la Federació Tortosa Més, Maria José Ferré, remarcà l’oportunitat de la campanya en un moment complicat, «per la pandèmia però també pel canvi de model a nivell comercial».

Comentarios
Multimedia Diari