Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Tortosa triplica les sancions per abocar escombraries

Movem Tortosa creu que caldria revisar el sistema de neteja de la ciutat

| Actualizado a 30 septiembre 2022 16:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Tortosa ha iniciat, en el decurs dels primers nou mesos de l’any, un total de 74 expedients sancionadors per llençar a terra o abocar les deixalles fora dels contenidors. Es tracta de casos en els quals s’ha pogut identificar a la persona responsable de l’abocament, bé perquè agents del grup de convivència i proximitat de la Policia Local ho han pogut observar en el moment que realitzava la infracció, o bé perquè se n’ha pogut determinar la procedència posteriorment.

Aquesta xifra suposa un increment molt notable, gairebé el triple, respecte a les dades de tot el 2021. Pel que fa a la tipologia d’acte incívic, una part important correspon a deixar les bosses d’escombraries fora dels contenidors. També, abocaments de residus voluminosos a la via pública o llençament de runa. Els expedients sancionadors poden comportar multes dels 100 fins als 375 euros.

L’Ajuntament de Tortosa posa a l’abast dels establiments comercials la recollida d’embalums de cartró. També la ciutadania pot demanar la recollida de deixalles voluminoses i concertar-ne la retirada a la porta de l’immoble al telèfon gratuït 607 235 607. A més a més, també es disposa d’una deixalleria mòbil i la deixalleria municipal ubicada al polígon industrial.

Moció de Movem Tortosa

Movem Tortosa presentarà al proper ple una bateria de propostes per millorar el servei de neteja de la ciutat. La moció se centra, segons el grup, «en un dels aspectes que més preocupa la ciutadania i que més mala imatge genera: la brutícia i deixadesa que s’acumula al voltant de contenidors i papereres, que moltes vegades estan plenes o fins i tot, desbordades, provocant que els residus es vagin acumulant al costat». Segons el portaveu Jordi Jordan, «si bé és cert que hi ha un bon grau d’incivisme, no es pot culpabilitzar únicament al ciutadà sense fer cap mena d’autocrítica sobre el servei de neteja de la ciutat i el que podem millorar des de l’Ajuntament. Si els contenidors i papereres estan plenes, els ciutadans es veuen obligats a deixar els residus al costat, i és aquí on hem d’actuar».

El primer partit de l’oposició proposa, entre d’altres mesures sobre la neteja, fer una revisió general del plec actual per determinar quins són els contenidors on hi ha desbordaments, per modificar o bé la freqüència de recollida o bé la distribució i nombre de contenidors.

Comentarios
Multimedia Diari