Tot a punt per a la Cinta 2021

La nova plaça de la catedral i la remodelada plaça de l’Ajuntament s’incorporen com a espais de les festes majors, adaptades a totes les mesures sanitàries en vigor contra el coronavirus

| Actualizado a 14 agosto 2021 07:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Del 2 al 6 de setembre, Tortosa viurà les festes majors de la Cinta 2021. No seran unes festes que segueixin l’esquema habitual, ateses les restriccions vigents, però tot i això el programa inclou tots aquells actes que es podien adaptar a les mesures establertes per les autoritats sanitàries. Per aquest motiu, totes les activitats es duran a terme en espais de capacitat limitada, amb el públic assegut, i també amb entrada prèvia, encara que la majoria dels esdeveniments seran gratuïts.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha explicat els trets més significatius de la programació, acompanyada del regidor de Festes, Domingo Tomàs, la reina de la Cinta 2021, Júlia Aragón, i Marta Viladrich, autora del cartell d’enguany. El disseny dona protagonisme a les pubilles, agafant com a referent visual les faldetes de colors que les representants de les entitats socials, culturals i esportives de la ciutat llueixen amb el vestit tradicional de pagesa en els actes solemnes.

Les pubilles centraran també el primer acte, el de proclamació, que s’avançarà al dissabte 28 d’agost. Enguany, l’alcaldessa de Tortosa ha confiat el pregó a Estrella Martínez, directora d’Infermeria de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i degana del Consell de Col·legis d’Inferemeres i Infermers de Catalunya. «D’aquesta manera fem un reconeixement a la tasca que han desenvolupat i segueixen desenvolupant el món sanitari per fer front a les conseqüències de la pandèmia»», afirma l’alcaldessa.A l’inici de les festes, en lloc del repartiment de panoli pels carrers, caldrà anar a buscar-lo a diversos punts estàtics; en el cas de l’ofrena, s’habilitaran equipaments a tots els barris per a què les entitats puguen portar-hi aliments i material escolar. Pel que fa al correfoc, se substituirà per una exhibició d’encesa de carretilles a la plaça de Sant Joan, amb accés de públic limitat.

En l’apartat musical, el concert de Sopa de Cabra previst pel divendres 3 tindrà lloc al velòdrom de l’estadi. És de caràcter solidari i el donatiu mínim de 3 euros de les entrades anirà a benefici del projecte Emma per a la investigació contra el càncer de mama. Les entrades per a aquest concert i per a la resta d’actes de la Cinta 2021 es posaran a la venda dilluns que ve, 16 d’agost, a través del portal Ebreticket.cat.

Al mateix recinte de l’estadi tindrà lloc una altra actuació musical destacada: la del grup Blaumut, el diumenge 5 amb entrada gratuïta. Encara està previst un concert més, el del grup tortosí Elma, dissabte 4 al parc Teodor Gonzàlez.

Orquestres

L’exterior del teatre auditori Felip Pedrell acollirà les actuacions de tres orquestres del territori: dijous 2, la Pennsylvania posarà música al ball de gala de les pubilles; divendres 3 tindrà lloc l’actuació de Junior’s i, diumenge 5, Cimarrón tocarà al ball de gala de les pubilletes. Seran concerts oberts al públic, malgrat que només les pubilles i pubilletes podran ballar a la pista, acompanyades per persones de les seues bombolles. En aquest mateix recinte tindrà lloc, dissabte 4, una Festa Imagina Ràdio Alternativa, amb una proposta musical per seguir des de la cadira.

Les festes de la Cinta 2021 serviran per a estrenar dos espais que, a partir d’ara, acolliran diverses activitats a la ciutat: la plaça de la catedral, que acollirà el concert final de festes amb els Quicos, el dilluns 6, i la plaça de l’Ajuntament, que tindrà com a primer acte el tradicional concert de la Banda Municipal de Música de Tortosa, el divendres 3.

Infantil

El programa reserva un destacat espai per a la gent més jove de Tortosa, amb fins a tres concerts: un, a càrrec de la cantant Dàmaris Gelabert, que dilluns 6 actuarà al parc Teodor Gonzalez. Un altre, a càrrec d’El Pot Petit, el dijous 2 al velòdrom, organitzat pel Club Esportiu Futsal Tortosa a benefici del Banc d’Aliments de les Terres de l’Ebre. Finalment, el grup infantil CLAP, sorgit de l’Escola Municipal de Teatre de Tortosa, farà l’estrena a la Cinta el divendres 3 amb un recorregut musical al passeig central del parc.

Pel que fa a altres actes tradicionals, la caminada solidària Mai Caminareu Sols manté l’estructura de l’any passat, convidant la ciutadania a sortir a caminar el divendres 3 sense generar aglomeracions i fent una crida a comprar la polsera solidària. La missa estacional es farà diumenge 5 a la catedral, amb capacitat limitada. I el castell de focs clourà el programa la nit del dilluns 6.

Comentarios
Multimedia Diari