Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Ulldecona i Godall s’uneixen per impulsar l’autoconsum energètic

Tots dos ajuntaments han tret a licitació, de manera conjunta, la construcció de diverses instal·lacions fotovoltaiques

| Actualizado a 14 noviembre 2022 10:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament d’Ulldecona comença a ficar fil a l’agulla per crear una comunitat energètica local i ho fa de la mà del municipi veí de Godall. Els dos consistoris han tret a licitació les obres de construcció de tres instal·lacions fotovoltaiques de les quals dos s’ubicaran a Ulldecona i la tercera a Godall. El termini de presentació d’ofertes acaba el dijous vinent, 17 de novembre, i el pressupost total de la licitació de l’obra és de 412.510,48 euros.

La corporació local d’Ulldecona impulsarà inicialment dos instal·lacions fotovoltaiques: una al pavelló poliesportiu de l’avinguda Terrers i l’altra a la coberta del pavelló del carrer Vicent Aubà. La producció anual prevista és de 154.582 kWh i 164.976 kWh respectivament i, a banda de l’energia per autoconsum dels equipaments públics, podria donar servei a prop de 200 habitatges i/o petits comerços.

Segons l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, «s’assoleixen múltiples beneficis ambientals (descarbonització, energia km 0, dinamització i sostenibilitat del territori), socials (construcció de comunitat, coneixença i lluita contra la pobresa energètica) i econòmics (estalvi en les factures energètiques anuals)».

Ulldecona és un dels impulsors al territori de l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre i forma part de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària.

En l’actualitat, la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidàri compta amb 50 municipis adherits i un municipi col·laborador. Amposta i Ulldecona són els únics pobles ebrencs que formen part de la Xarxa.

El projecte compta amb l’assessorament i recolzament d’E-plural, una aliança de cinc cooperatives: Energia per la Igualtat (EPI) com a consultora en eficiència energètica i producció fotovoltaica, Tàndem, Som Energia, Arkenova i Suno.

Comunitat Energètica

Ulldecona està definint una comunitat energètica per proporcionar energia a habitatges i comerços. Després d’una primera fase de presentació de la iniciativa, es va realitzar una trobada presencial per explicar el projecte, resoldre dubtes i poder inscriure les persones interessades en formar part, tràmit que també es pot fer telemàticament.

Les comunitats energètiques són agrupacions de persones particulars, entitats, ajuntaments i/o petites i mitjanes empreses organitzades principalment en forma de cooperatives o associacions per transformar el seu territori cap a un model de generació, gestió i ús d’energia 100% renovable, inclusiu, democràtic, descentralitzat i en mans dels membres que en formen part, siguin persones, entitats o empreses.

Godall

El projecte preveu la instal·lació d’un camp fotovoltaic a la coberta del centre sociocultural de Godall, amb un règim d’autoconsum individual amb excedents acollit a compensació. La instal·lació fotovoltaica presenta una potència nominal de 70 kW.

El terme municipal de Godall s’estén al mig de la comarca del Montsià entre la Plana i la Serra de Godall. Limita al sud amb el municipi d’Ulldecona, aquest veïnatge ha facilitat l’acord dels dos municipis per licitar, de manera conjunta, el projecte per a la construcció d’instal·lacions fotovoltaiques als dos pobles.

Comentarios
Multimedia Diari