Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Ulldecona subministra aigua de boca en camions cisterna a la població

La sequera i l’augment del consum ha incrementat la concentració de nitrats de l’aigua potable

| Actualizado a 08 agosto 2022 18:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ulldecona subministra des del cap de setmana aigua de boca en cisternes a la població, després que les analítiques de final de la setmana passada detectessin concentracions excessives de nitrats a l’aigua potable, per sobre dels 50 mg/l. Des de dissabte, dos camions cisterna abasteixen aigua als veïns del nucli urbà. Aquest dilluns estan ubicats a la Plaça Diputació i el Passeig de les Escoles.

Ja s’han repartit 10.000 litres a 140 persones de boca i l’Ajuntament d’Ulldecona en fa arribar als veïns que tenen dificultats per anar-ne a buscar, segons va informat el mateix Consistori.

Es recomana no beure ni cuinar amb aigua de l’aixeta, sobretot a dones embarassades, nadons i persones amb certes malalties, però es pot fer servir per netejar aliments o dutxar-se sense cap risc. De moment, les cisternes estaran fins a final de setmana fins que les analítiques no surtin bé.

L’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, ha explicat que el Montsià és una comarca amb molta concentració de nitrats al sòl i que l’increment «notable del consum» i la sequera dels últims dies ha provocat un augment dels nivells de contaminació de l’aqüífer d’on es fa la captació d’aigua. «Aquestes causes combinades han fet superar els 50 mg/l que estableix la normativa i hem hagut d’alerta la població», afirma l’alcaldessa.

Com ja va explicar el Diari, la situació no afecta els altres nuclis urbans del terme municipal, als Valentins, el Barri Castell, Sant Joan del Pas, les Ventalles i la Miliana, on les analítiques són correctes.

L’Ajuntament fa seguiment de les analítiques que es fan fent aquests dies per part d’Agbar. «Estem treballant per donar el servei de subministrament extra d’aigua durant tota setmana», apunta Ventura.

Les recomanacions

La recomanació de no beure ni cuinar amb aigua de l’aixeta es dirigeix especialment a dones embarassades, nadons i infants, adults amb un nivell reduït de l’acidesa gàstrica o bé que prenen antiàcids, o els que tenen genèticament alterada la capacitat de transport d’oxigen de la sang.

No hi ha problemes per usar-la per dutxar-se o rentar la roba, i fins i tot aliments, perquè la quantitat de nitrats que es pot quedar retinguda és mínima. També pot ser utilitzada per a dutxar-se o per a rentar-se la roba, per exemple.

Comentarios
Multimedia Diari