Uns lladres roben més de mig quilòmetre de cable de coure a prop de l’estació de la Pobla de Massaluca

L’incident es va detectar per part d’un tren de mercaderies, que es va aturar perquè no havia electricitat a la catenària

| Actualizado a 22 septiembre 2021 09:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Uns desconeguts es van emportar, la nit-matinada de diumenge a dilluns, més de mig quilòmetre de cable de coure, propietat d’Adif, de prop de l’estació de la Pobla de Massaluca-Faió, segons han confirmat al Diari fons de l’Administrador de Infraestructuras Ferroviarias. L’empresa estava pendent d’ahir de denunciar els fets. A més, les mateixes fonts indicaren que hi ha gravacions del moment del robatori.

L’incident es va detectar a un quart de set del matí de dilluns per part d’un tren de mercaderies, que es va aturar perquè no havia electricitat a la catenària. Llavors es va comprovar que els lladres, després de saltar una tanca d’uns dos metres d’alçada, s’havien emportat 520 metres de cable de coure –que podien pesar una tona– del sistema d’electrificació que es diu seccionador. Per aquí passen 3.000 volts, per la qual cosa se sospita que els autors tenen coneixement d’electricitat. Els lladres abans havien manipulat la caixa. L’avaria es va reparar a un quart de dotze i el tall, a més a més del tren de mercaderies, va afectar un de passatgers de mitja distància.

Darrerament han baixat aquest tipus de robatoris ja que Adif està substituint el coure per alumini, un metall no atractiu pels lladres.
 

Comentarios
Multimedia Diari