Urtasun confia aprovar una condemna 'contundent' al projecte Castor tot i les pressions del PP

El comitè d'Afers Econòmics de l'Eurocambra vota aquest dilluns un informe on l'eurodiputat català exigeix que s'elimini la indemnització a la concessionària

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

El comitè d'Afers Econòmics del Parlament Europeu vota aquest dilluns al vespre l'informe anual del Banc Europeu d'Inversions, elaborat pel català Ernest Urtasun (ICV), i que inclou una referència "molt contundent" contra el projecte Castor i la indemnització multimilionària aprovada pel govern espanyol per a la concessionària ACS. El PP, però, vol evitar que l'informe del BEI inclogui referències al Castor i ha presentat dues esmenes per eliminar-les. "La votació serà ajustada, però confio que la guanyarem", ha dit Urtasun a l'ACN, remarcant que el Castor "ha generat molta indignació" a l'Eurocambra.

L'informe elaborat per Ernest Urtasun, que avalua les activitats del Banc Europeu d'Inversions, assegura en el seu paràgraf 14 que l'Eurocambra "lamenta en particular el rol del BEI i la Comissió en el projecte Castor", finançat per Europa. El text assegura que la valoració del BEI no va tenir en compte "els riscos d'un increment de l'activitat sísmica associats amb la injecció de gas, tot i l'existència d'estudis que alerten clarament dels perills potencials". A més, també diu que la CE i el BEI "han de prendre accions per evitar que Espanya hagi de pagar 1.300 milions d'euros en compensació per un projecte desastrosament avaluat".

Però les mencions al Castor ja han despertat les alarmes del PP europeu. L'eurodiputat polonès del PP europeu, Dariusz Rosati ha presentat una esmena per eliminar completament el paràgraf 14, que inclou la referència al Castor i la crida per aturar la indemnització. L'italià Fulvio Martusciello, també del mateix grup que el PP, aposta per mantenir la primera part del paràgraf, que lamenta la mala avaluació dels riscos sísmics del Castor, però proposa eliminar la referència a la indemnització.

"La votació serà ajustada, però confio que la guanyarem", ha dit Urtasun a l'ACN. "Ha generat molt escàndol el projecte Castor a Brussel·les i el Parlament Europeu", ha dit l'eurodiputat d'ICV. "Confio que la referència es pugui mantenir, hi hem estat treballant aquests dies", ha afegit l'ecosocialista. Si s'aprova l'informe en comitè, el text final es podria debatre al ple de l'Eurocambra el mes d'abril.

Comentarios
Multimedia Diari