Veïns demanen reduir la velocitat a la T-341 entre Tortosa i Roquetes

En ser una via desdoblada els vehicles acostumen a superar la velocitat permesa, situada en 30 km/h

24 junio 2021 17:30 | Actualizado a 25 junio 2021 05:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Associació de Veïns Ferreries-Sant Vicent de Tortosa demana actuar al tram de la T-341, que va des de la plaça Corona d’Aragó fins Roquetes, per tal de pacificar el trànsit a l’Avinguda dels Ports. Reclamen mesures per reduir la velocitat dels vehicles en aquest punt.

El president veïnal Joan Carles Bonfill explica que en ser una via desdoblada amb dos carrils, els conductors acostumen a incrementar la velocitat. «No hi ha cap mesura de contenció de la velocitat en aquest espai i en ser una via desdoblada la gent es pensa que això és com una autovia i els vehicles corren molt, no respecten la velocitat», valora. «A més, té força trànsit i just a la vora hi ha una llar d’infants amb famílies que hi porten els xiquets cada dia».

La velocitat permesa en aquest tram és de 30 km/h, com ho indica una senyal, així com altres que assenyalen els passos de vianants i la proximitat a aquesta llar d’infants.

Segons apunta el president, hi ha hagut diversos accidents darrerament en aquest espai. Per tot plegat, proposen mesures per reduir la velocitat dels vehicles, com ara passos de vianants elevats o bandes sonores de goma abans d’arribar als passos.

«Ens queixàvem també de l’Avinguda Colom a la baixada del pont, on es va atropellar una persona, i es van posar senyals lluminoses», comenta Bonfill, per a qui també un altre punt «on es corre molt» al barri de Ferreries és al Passeig de l’Ebre, entre l’església del Roser i la torre.

A preguntes del Diari, pares i avis usuaris de la llar d’infants de la vora d’aquesta avinguda expressen la seua preocupació de tenir el centre a tocar d’una via que han considerat «insegura». «Sóc veïna de Roquetes, i passo cada dia a peu per aquí. Res més sortir de la rotonda, els cotxes comencen a córrer», expressa Diana Moreso. «Ens preocupa perquè hem vist diversos accidents en pocs temps».

Fa unes setmanes, Movem Tortosa i Movem Roquetes van emetre un comunicat conjunt en què demanaven l’aplicació de mesures per pacificar el trànsit en aquest tram, atenent «reclamacions ciutadanes» i instant l’administració corresponent a prendre les mesures necessàries per garantir la seguretat viària a la T-341.

No obstant tot això, les dades que transmet la Policia Local de Tortosa pel que fa al nombre d’accidents ocorreguts en el tram entre Tortosa i Roquetes revelen que no s’hi produeix una situació molt diferent de la que es pugui produir a una via de qualsevol municipi.

Segons aquestes dades, en els últims quatre anys s’han produït vuit accidents en aquest tram. D’aquests, quatre corresponen a accidents amb un únic vehicle implicat, la majoria per la pèrdua de control del vehicle. La resta d’accidents s’han produït per encalçaments, en no guardar la distància de seguretat adequada amb el vehicle davanter, o per alguna distracció que ha impedit aturar el vehicle i no col·lidir amb el que va al davant. Quan hi ha hagut alguna persona ferida ha sigut amb pronòstic lleu. Per tot plegat, fonts municipals expliquen que no hi ha cap circumstància que requereixi mesures addicionals a les ja existents en el codi de circulació, com la limitació de velocitat existent en les vies urbanes.

Comentarios
Multimedia Diari