Voluntaris netegen de deixalles els Erms de la Tancada, al Delta de l'Ebre

Membres de SEO i la Plataforma en Defensa de l´Ebre duen a terme una acció de conscienciació

| Actualizado a 21 mayo 2017 14:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Voluntaris de SEO Bird/Life, la Plataforma en Defensa de l’Ebre, la Campanya pels Sediments i el Parc Natural, entre altres entitats, han participat aquest dissabte en una neteja popular de la zona dels Erms de la Tancada, al Delta de l’Ebre. És un zona d’alt valor ecològic, entre el mar i la llacuna de la Tancada, on s’han acumulat deixalles per l’acció incívica de moltes persones al llarg dels anys, tot i estar catalogada en part com a PEIN ( Pla d’espais d’interès natural) .

Així, entre les restes que han recollit els voluntaris, hi ha plàstics, llaunes, vidres i fins i tot un lavabo o un bidó ple de quitrà, que amb el temps havia estat ocupat pels escarabats.

El que més ha sorprès els voluntaris, negativament, ha estat recollir les restes de la reforma d’una casa, tirades al peu de la carretera entre Eucaliptus i el Trabucador. «És el pitjor que m’he trobat en anys de neteges populars al Delta de l’Ebre. Un acte d’incivisme pur i dur», explica Xavi Abril, tècnic d’Ús Públic del Parc Natural del Delta. Entre les deixalles recuperades en aquest punt hi havia restes d’obra, pots de silicona i diverses fundes de plàstic de matalassos.

L’acte s'ha dut a terme en motiu del Dia Mundial de les Zones Humides, per conscienciar la ciutadania de la importància d’un espai natural com el Delta, explica Sara Sánchez, responsable de l’oficina tècnica de SEO BirdLife a l’Ebre. «És una riquesa natural de tots i que hem de conservar entre tots», remarca Sánchez.

Comentarios
Multimedia Diari