El condemnat per matar la dona a la Bisbal del Penedès seguirà en presó preventiva

Ha recorregut davant el Tribunal Supremo la pena de 23 anys i mig imposada per l’Audiència Provincial

16 abril 2024 19:26 | Actualizado a 17 abril 2024 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’home condemnat a 23 anys i mig de presó per matar la seva parella a la Bisbal del Penedès l’abril de 2021 seguirà en presó preventiva. Així ho ha decidit el magistrat-president del tribunal popular que va jutjar l’acusat el de febrer de 2023. L’encausat havia demanat la seva sortida de la presó mentre no arribi la sentència de cassació del Tribunal Supremo. El magistrat considera que hi ha risc de fugida.

L’ara condemnat i la víctima mantenien una relació de parella des de l’agost del 2019. Des de finals del 2020 tots dos convivien en un habitatge situat al carrer del Foix, a la urbanització Can Gordei, dins del terme municipal de la Bisbal del Penedès.

Cap a dos quarts de quatre de la tarda del 26 d’abril del 2021, la parella era a l’interior de l’habitatge familiar, sense la presència de més persones. En un moment determinat es va iniciar una discussió entre tots dos. L’home va agafar una garrafa que contenia benzina, que era a l’interior de la casa.

El magistrat que va portar el judici denega la petició en considerar que hi ha risc de fugida

Es va dirigir a la zona del distribuïdor -entre la cuina i el dormitori-, on estava dreta la dona, a qui va ruixar amb benzina de dalt a baix. A continuació li va calar foc amb un encenedor.

La víctima no va morir a l’acte. Fins i tot va dir al personal sanitari qui havia estat l’autor. Poc després va perdre la vida.

L’home es troba en presó preventiva des del 29 d’abril de 2021. El 22 de febrer de l’any passat, la Secció Quarta el va condemnar per un delicte d’assassinat. El magistrat considera que hi ha risc de fugida. L’home no té en l’actualitat una situació d’estabilitat social, laboral o domiciliària particularment sòlida, ni tampoc identifica el magistrat fórmules alternatives que redueixin el risc.

Comentarios
Multimedia Diari