Els habitatges nous a l’Espluga de Francolí hauran de seguir una nova normativa d’estalvi d’aigua

Durant el ple celebrat el dijous es va informar que els lectors de matrícules col·locats a entrades i sortides ja estan instal·lats

10 febrero 2023 07:38 | Actualizado a 10 febrero 2023 07:40
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els edificis que es construeixin a partir d’ara a l’Espluga de Francolí hauran de seguir unes normatives d’estalvi d’aigua. Així es va decidir en un ple extraordinari celebrat el passat dijous a la nit al consistori. La nova normativa es va aprovar sense cap problema, i la intenció és que les noves construccions incloguin unes mesures per estalviar aigua.

Ja fa temps que al municipi pateixen diferents restriccions d’aigua derivades de la sequera que es viu. A través de l’ordenança els nous pisos i les noves cases que es comencin a fer d’aquí a sis mesos hauran d’incloure mètodes de reutilització d’aigües grises, un sistema de recollida d’aigua de pluja perquè se’n pugui fer ús per regar entre altres coses, i la reutilització també de les aigües de les piscines. L’alcalde del municipi, Josep Maria Vidal, va explicar que s’ha decidit aplicar d’aquí a sis mesos «per no afectar els projectes que ja estan començats».

La normativa es posarà en vigor d’aquí a sis mesos per no afectar els projectes ja començats

En aquest sentit, també es va aprovar per unanimitat la connexió amb la canonada de Montblanc, o sigui estar connectat al Consorci d’Aigües de Catalunya a Tarragona (CAT), per poder-se abastir del recurs que ve de l’Ebre. El cost del projecte és molt elevat, de més d’un milió d’euros, i per aquest motiu l’alcalde informava els diferents representants polítics que estaven pendents d’una subvenció provinent del CAT que es resoldrà durant l’estiu.

La intenció és millorar la falta d’aigua, i no haver de dependre dels camions cisterna per abastir-se. Es tracta d’un mètode que quan es posi en marxa es farà servir en moments de molta sequera, i sobretot per l’aigua de les indústries.

Picabaralla política

La querella admesa a tràmit contra l’alcalde de l’Espluga de Francolí per presumpte delicte de prevaricació, revelació de secrets per funcionari públic i calúmnies va provocar una enganxada. Des de Junts per l’Espluga, el seu portaveu, Jordi Torre, ha criticat les formes com s’havien fet les coses, i també el codi intern que té el partit de Som Espluga.

Davant això, Vidal, ha demanar que en alguns moments Junts utilitzés la mateixa «bel·ligerància» per temes seus, i ha deixat molt clar que les explicacions del règim intern, si les ha de donar, les ha de donar al seu partit. Els companys de grup han mostrat el seu suport a l’alcalde, i han criticat el llenguatge fet servir per Junts.

Per altra banda, des del consistori s’ha informat que ja estan en marxa els lectors de matrícules que es van col·locar en diferents entrades i sortides de l’Espluga de Francolí. En aquest sentit, han explicat que falta acabar de tancar el conveni amb els Mossos d’Esquadra.

Comentarios
Multimedia Diari