Els Nans de l’Espluga de Francolí seran al concert d’Eufòria’ d’avui diumenge

Ahir dissabte van assajar ja al Palau Sant Jordi, i van portar tots els Nans a Barcelona, avui faran els dos passis al so de ‘Coti x Coti’

02 julio 2023 08:13 | Actualizado a 02 julio 2023 08:17
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Nanos de l’Espluga de Francolí ho tenen tot preparat per poder actuar al doble concert d’Eufòria d’avui. Ho faran durant la cançó de ‘Coti x Coti’, de The Tyets que interpretarà un dels concursants, el Tomàs, i que ja va cantar a les semifinals del programa.

La presidenta dels Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga, Mar Gili, comenta que ha sigut una setmana «molt estressant». Però entre riures diu que estan «eufòrics». Comenta que la decisió d’anar-hi, i saber que hi eren els escollits ha sigut molt «pim pam». A través de l’Associació de Gegants de Catalunya es va dir que des del programa Eufòria buscaven Nans pels dos concerts al Palau Sant Jordi. La demanda la van fer el dimecres, i Gili va fer mans i mànigues perquè els Nans de l’Espluga fossin els escollits.

En un primer moment, se’ls va dir que necessitaven 20 nans, des del municipi van presentar la dona dels Nassos que van estrenar fa poc, i la imatge del Rovelló. A més de la resta que tenen. Això va convèncer als organitzadors, i finalment, se’ls va comunicar que serien ells qui anirien. Dels 20 han passat als 16. I durant tot el dia d’ahir ja van estar fent assajos al Palau.

«Vaig lluitar molt per poder aconseguir que ens escollissin. Al final som l’única colla que anirem», apunta la presidenta. Afegeix que tota la gestió la va haver de tancar en 12 hores. I reconeix que son una colla «petita», i que sempre «hem de trobar portadors per treure els Nans durant la Festa Major». Per aquest motiu, considera que actuar al Palau és «una oportunitat única». No son els únics que es van presentar, la crida va ser de tot Catalunya, i s’hi van presentar moltes altres colles.

Preparats per ballar

Mar Gili comenta que les persones que formen part del grup son seguidores del programa, i per tant els fa molta il·lusió poder tenir un paper en els concerts que es faran avui. De fet, assegura que «és una cosa que encara no tenim ni assimilada». Totes les gestions les va fer en silenci, no va dir res a ningú, perquè no generar falses esperances abans d’hora.

Ara ja ho tenen tot a punt, amb els Nans a Barcelona, en algun dels camerinos del Palau Sant Jordi, i contant les hores que queden per sortir a l’escenari. «Quan vaig donar la notícia, tothom es quedava parat».

A més de ballar, també podran gaudir de l’espectacle, ja que mentre no siguin a l’escenari podran veure les altres actuacions de la resta de concursants, i cantar les cançons amb tots ells i elles, i la resta del Palau Sant Jordi.

Comentarios
Multimedia Diari