Pas endavant pel nou Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà

L’Ajuntament ja ha adjudicat la redacció del projecte, amb un cost de 240.000 euros finançats per la Generalitat

21 mayo 2024 15:49 | Actualizado a 21 mayo 2024 15:56
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El futur nou Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà comença a ser una realitat. Aquesta setmana s’han fet les prospeccions arqueològiques als terrenys on s’ubicarà el nou edifici. Es tracta d’uns treballs preceptius en aquest tipus d’obres i on no s’hi ha fet cap troballa que impedeixi continuar amb el procés de les obres.

Els treballs arqueològics han tingut un cost de 4.648 €. D’altra banda, l’Ajuntament de Montblanc ja ha adjudicat la redacció del projecte executiu per la construcció del nou Arxiu Comarcal per un import de 239.580 € a l’empresa OP Team.

Els treballs són finançats, al 100%, pel departament de Cultura de la Generalitat. Aquesta licitació, més que l’oferta econòmica, ha valorat altres aspectes importants, com la integració de l’edifici amb l’entorn, un requisit que el projecte guanyador compleix de manera satisfactòria.

El termini d’execució és de tres mesos a comptar des de la signatura del contracte. Precisament aquest dijous, l’Ajuntament es reunirà amb l’empresa guanyadora i amb els responsables d’Arxius de la Generalitat per començar a planificar el projecte.

El nou edifici, de 1.200 metres quadrats útils, tindrà tres plantes, totalment integrades a l’entorn, i ampliarà la capacitat de dipòsit de l’actual arxiu en un 15%. La planta baixa, que tindrà l’entrada pel Baluard de Santa Anna, serà l’espai d’ús públic, on s’hi ubicarà la sala de consultes, la sala d’actes i els despatxos dels treballadors.

La planta -1 i la -2 seran d’ús més restringit i és on s’ubicaran els fons documentals. Destaca la planta -2, que tindrà més de 700 metres quadrats, i que estarà destinada a dipositar els fons.

L’alcalde, Oriol Pallissó, i el vicealcalde, Marc Vinya, han visitat aquest dimarts els terrenys on s’ubicarà el nou arxiu. Vinya destaca que «aquesta setmana ens reunim amb l’empresa i la Generalitat per fer realitat l’inici de la redacció del projecte».

Pallissó ha remarcat que «a l’inici de la legislatura ens vam trobar que aquest projecte encara no estava començat. Hem treballat de valent per fer-lo realitat».

Els treballs arqueològics han tingut un cost de 4.648 €. Foto: Cedida

Comentarios
Multimedia Diari