Premi al festival de ceràmica Terrània

El Premi Prestigia 2023 de la Generalitat reconeix els 20 anys de trajectòria d’aquesta proposta de promoció i difusió de la ceràmica artística a través d’exposicions, demostracions i tallers

12 febrero 2024 13:14 | Actualizado a 13 febrero 2024 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Montblanc rebrà el Premi Prestigia 2023 per la seva trajectòria de 20 anys en la promoció i difusió de la ceràmica artística, a través del Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc Terrània.

El guardó és un dels cinc Premis Nacionals d’Artesania de la Generalitat de Catalunya 2023, per mitjà del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Treball.

Els cinc premis reconeixen a entitats o artistes per donar valor a l’artesania catalana i contribuir a donar la màxima projecció del sector.

El lliurament dels premis serà dilluns, 19 de febrer, en un acte al Palau de la Generalitat

El festival Terrània va néixer l’any 2003 i fruit del treball conjunt entre els ceramistes de la Conca de Barberà i el consistori de Montblanc, l’esdeveniment s’ha consolidat a escala internacional.

Des de la Generalitat, han destacat el nivell tècnic dels ceramistes participants, la qualitat de les exposicions, la varietat de les demostracions i dels tallers, i la innovació en les activitats paral·leles, com a accions que han fet que Terrània hagi esdevingut un referent a Catalunya i arreu.

Altres premis

La Generalitat també ha concedit el Premi Restaura al mestre artesà Aleix Àlvarez del Taller Avall de Reus, per la seva tasca de conservació i restauració del patrimoni de la cultura popular.

D’altra banda, ha reconegut amb el Premi Nacional d’Artesania la tasca del Museu Molí Paperer de Capellades i de la mestra artesana paperera Victòria Rabal Merola.

Així mateix, ha concedit el Premi al Talent Jove a la dissenyadora Sílvia Conde Tragant i el Premi Emprèn al torner Jordi Pladevall Arxé de La Torneria. El lliurament dels guardons es farà dilluns, 19 de febrer, a les cinc de la tarda, en un acte al Palau de la Generalitat.

L’esdeveniment estarà presidit pel president del Govern, Pere Aragonès, i pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent. A més, en aquest acte també es lliuraran els Diplomes de Mestre Artesà o Mestra Artesana 2023.

Comentarios
Multimedia Diari