Vila-seca ho té tot a punt per a la Festa Major de Sant Antoni

Durant les festes, se celebraran els 40 anys dels gegants Ton i Pineda. Els actes comencen el dia 16 i acabaran el diumenge dia 29 de gener

12 enero 2023 12:33 | Actualizado a 12 enero 2023 12:45
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Vila-seca gaudirà de la Festa Major d’Hivern, en honor a Sant Antoni, des del dilluns 16 fins al diumenge 29 de gener. Una cinquantena d’actes farciran el programa de festa major, que s’iniciarà amb el pregó a càrrec de Josep Maria Cruset, president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, entre els anys 2018 i 2022. A la nit al Pavelló, hi haurà la Nit Top Festa amb els DJs G-Monty i Rubén Romero.

Dimarts 17 de gener, dia de Sant Antoni Abat, tindrà lloc la Canonada Matinera, els tradicionals Tres Tombs, la Missa Major a les 12 del migdia i, ja a la tarda, es farà la benedicció de Sant Miquel a la Parròquia i tindrà lloc la Gran Gala de Dansa Sant Antoni 2023 al Pavelló a partir de les 18.30 h.

El divendres dia 20 s’organitza una Gran Festa Infantil a les 6 de la tarda al Celler, amb la Cia Ballaruga. A les 10 de la nit tindrà lloc l’assaig de castells amb els Xiquets de Vila-seca, la Nit de Monòlegs amb Romina R i Sara Escudero al Celler i el Concert amb Arc de Triomf i Doctor Prats a les 22.30 h al Pavelló.

L’endemà dissabte es farà la Cursa de Pallassos i Pallasses “Joan Busquets”, amb sortida a partir de les 11 del matí. La plaça de l’Església acollirà l’actuació castellera dels Xiquets de Vila-seca a les 12.30 h i es lliuraran els premis de la 10a edició del Concurs de fotografia Albert Iturria. A les 17.55 de la tarda s’iniciarà La Nit del Foc amb el bateig dels nous ceptres de Llucifer i la Diablessa del Ball de Diables Infantil, obra d’Antoni Mas. Seguidament hi haurà el Correfoc petit, l’entremès del Ball de Diables de Vilafranca, el Ball de Sant Miquel i Diables, la Tabalada i, per últim, el Correfoc. La nit tindrà de protagonistes Tremenda Jauría i Mafalda, en concert al Pavelló, i l’Orquestra Nueva Alaska, que actuarà pel Gran Ball de Festa Major al Celler.

$!Els gegants Ton i Pineda. FOTO: Ajuntament de Vila-seca

El tradicional Cós de Sant Antoni arribarà el diumenge 22 de gener al Parc de la Torre d’en Dolça, amb un total de tres curses on hi participaran cavalls pura sang anglesos. Ja a la tarda, Vila-seca gaudirà del Seguici Tradicional amb la participació de la Mulassa de Barcelona, que celebra els seus 450 anys d’història.

El divendres 27 de gener es correrà la XLI Cursa Atlètica de Sant Antoni i XXV Milla Local al barri del Colomí i, a les 6, hi haurà l’espectacle familiar “Kle Addaura Teatre Visual” al Celler. A les 10 de la nit, i també al Celler, hi haurà la Nit d’Humor amb “Spasmo Teatro” que presentarà “Galerías Tonterías” amb la veu en off de Josema Yuste. La nit la tancarà la Festa Menéalo on Tour Mas&Mas Show, amb a música del DJ Nacho LasCasas, al Pavelló.

L’últim cap de setmana de Festa Major el marcarà el 40è aniversari dels gegants Ton i Pineda. El dissabte 28 de gener s’iniciarà amb el “Bon dia musical” a càrrec de la Xaranga Juvenil Toca Trons, seguit de la Cercavila de capgrossos, gegantons i elements festius de Vila-seca. A les 12.45 h es faran les ballades finals de lluïment a la plaça d’Estudi. Una mica abans, a les 12.00 h, s’haurà iniciat la Cercabirra amb la Txaranga Band Tocats, des de la plaça de l’Església.

Ja a la tarda, la companyia Cosinsart presentarà l’espectacle “Agegantats” al Pavelló, seguidament hi haurà un berenar popular infantil per a celebrar l’aniversari del Ton i de la Pineda i el concert Ball Folk amb el grup Fokatr3s. A les 20.30 h tindrà lloc la Carretillada del Ball de Diables i el teatre improvisat a càrrec d’Improshow a partir de les 10 de la nit al Celler.

L’últim dia de Festa Major d’Hivern, s’iniciarà amb les matinades galejades amb el grup de Grallers i Trabucaires del Comú. A les 9.00 h es disputarà la XVII Duatló Cross Popular al Parc de la Torre d’en Dolça i, a les 10 del matí, es farà el joc de descoberta en família a la plaça de l’Església. A les 12 del migdia els gegants i grallers faran una cercavila per Vila-seca, amb les ballades finals a la plaça de l’Església i, ja a la tarda, el Teatre El Centru acollirà el teatre “P.I.G.S” a càrrec de la Cia. La Teca i al Celler hi haurà la Tarda de Màgia Jove, dirigida per Aleix Vidal i amb la col·laboració de Màgic Pol, Mag Ferbuch, Mag Rovi i Mag Igor.

Les entrades es poden adquirir a través del web https://entrades.vila-seca.cat

Comentarios
Multimedia Diari