L’Ametlla, el Perelló i l’Ampolla demanen arranjar punts malmesos del GR-92

Nova trobada dels ajuntaments, aquest cop també amb Costes, per avançar en un consorci per gestionar el camí de ronda

21 diciembre 2023 18:02 | Actualizado a 22 diciembre 2023 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha acollit aquesta setmana la segona trobada dels consistoris que estan impulsant la creació d’un consorci mancomunat que reguli les necessitats del camí litoral GR-92, que s’encarregui del seu manteniment, de la seva promoció i de fer d’interlocutor davant de les administracions.

L’Ametlla de Mar, el Perelló i l’Ampolla van tornar a trobar-se amb la voluntat d’avançar en la creació d’un consorci que treballi en la millora del camí de ronda que transcorre per la línia de costa d’aquests tres municipis del Baix Ebre.

De moment i mentre es tramita el consorci, els ajuntaments van presentar l’esborrany d’un conveni de col·laboració que ara hauran de signar cadascun dels consistoris i les entitats invitades, algunes presents a la reunió com el servei provincial de Costes del Ministeri de Transició Ecològica, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya o el Consell Comarcal del Baix Ebre, i d’altres com la Diputació de Tarragona que ho van fer en anteriors reunions.

L’alcaldessa de l’Ametlla de Mar, Eva del Amo, va explicar que «ara cada ajuntament i entitat es mirarà el conveni plantejat, farà les seves aportacions i acabarem de concretar quines entitats en prendran part, a més dels ajuntaments implicats».

Els ajuntaments també van lliurar al representant de Costes de l’Estat a Tarragona, Antoni Espanya, una relació dels punts més crítics del recorregut del GR-92, la major part afectats pels aiguats del passat mes de setembre, però d’altres, on creuen que s’hauria de millorar la seguretat de la via.

«Veiem amb bons ulls la iniciativa del consorci, que al final, suposa mancomunar esforços per mantenir la que és segurament la via verda més transitada de les Terres de l’Ebre i sumar esforços per tindre-la en bon estat de conservació», afirmà Antoni Espanya.

Comentarios
Multimedia Diari