El foc tanca les festes de Misericòrdia de Reus

Prop de 190 diables han baixat aquest dilluns, 25 de setembre, cap al Santuari, Víbria i Drac han fet l’encesa, i hi ha hagut la Carretillada i el piromusical

25 septiembre 2023 21:44 | Actualizado a 26 septiembre 2023 07:00

Entrada ja la nit, aquest dilluns, 25 de setembre, Reus posava el punt final a les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia, la patrona de la ciutat. L’Àliga i el foc van ser els grans protagonistes d’aquest últim tram, amb el ball solemne dins del temple, la baixada del Ball de Diables, l’imponent Carretillada davant del Santuari i el piromusical.

$!Els elements festius van ballar davant del Santuari durant la tarda. FOTO: Fabián Acidres

A partir de les 17.30 h, gegants, bestiari i danses van oferir els seus balls davant del Santuari. A les 19 h, tots van anar retirant i l’acció es va traslladar cap a l’interior del temple, on a aquella hora començava la missa. Fora, l’Àliga ja presidia l’entrada, mentre que els Xiquets de Reus realitzaven l’actuació castellera. Una hora més tard, les portes del temple s’obrien de bat a bat i l’Àliga es plantava davant d’un Santuari ple fins dalt on pràcticament no s’hi podia respirar. Al ritme de la música, l’element es va endinsar al temple, fins a situar-se davant de l’altar, on es va fer l’esperat ball solemne curt de l’Àliga en honor de Misericòrdia.

$!L’Àliga, entrant a l’interior del Santuari de Misericòrdia, on va oferir el ball solemne curt. FOTO: Fabián Acidres

Pepo Busquets va ser l’encarregat de fer ballar l’element. Fa 15 anys que és portador però, ara, ho deixa. Amb l’última nota musical, acompanyada de l’última reverència de l’Àliga, tot el Santuari va esclatar en aplaudiments i ovacions.

$!Uns 190 diables van protagonitzar la Baixada. FOTO: Fabián Acidres

Just en aquell moment, els primers diables –del total de 190– de la Baixada ja començaven a arribar al Santuari. Finalment, el foc va enlluernar el temple, primer amb l’encesa de la Víbria i el Drac, i després amb la Carretillada de Misericòrdia a càrrec del Ball de Diables. Els avisos d’honor van ser pel col·lectiu H2O; el primer equip femení de la Fundació Futbol Base de Reus; i la campana Petra Clàudia. Per culminar la nit, la façana del Santuari es va encendre i el piromusical tancava les festes.

Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:
Comentarios
Multimedia Diari