El Seguici de Reus surt per festejar Misericòrdia

Tots els elements festius han fet aquest matí, dia de la patrona, la tradicional baixada des de la plaça de la Pastoreta i fins arribar al Santuari. Els espectadors més petits portaven a sobre les figures de goma dels seus elements preferits

25 septiembre 2023 20:18 | Actualizado a 25 septiembre 2023 23:37

Tota l’acció festiva s’ha traslladat aquest dilluns, al Santuari i passeig de Misericòrdia. Ja de bon matí, les famílies anaven arribant a la zona per agafar el millor lloc per veure la baixada del Seguici Festiu. Començava a les onze del matí, des de la plaça de la Pastoreta, però minuts abans, el passeig ja era ben ple. Els que arribaven amb l’hora més justa ja no trobaven ni un tros d’ombra. «Crec que ja està tota agafada. Serà millor que posem crema del sol i la gorra. Què et sembla?», li deia una mare a la seva filla, i seien a un blanc a ple sol per untar-se de protector.

A les 11 h, començava a la plaça del Santuari la missa concelebrada i, paral·lelament, des de la Pastoreta arrencava el Seguici, encapçalat pel Ball de Pere Joan Barceló, seguits de la Víbria i el Drac. Entre trabucs i petards, alguns nens i nenes anaven preparats amb cascos de protecció acústica, i d’altres s’havien d’apartar fins que passessin els elements de foc i, després, retornaven a primera fila per gaudir ja del Basilisc, que portava molta marxa, seguit del Lleó, els Nanos, la Mulassa, els Gegants, el Carrasclet, tots els balls i danses i, al final, tancant la comitiva, l’Àliga.

Darrere del Lleó també hi anaven uns elements ben especials que cridaven l’atenció a tots: una petita Àliga fet per nens i nenes, un Drac de cartró i, per uns minuts, una Mulasseta que estava entre el públic s’hi va sumar per saludar i fer-se algunes fotografies amb la resta de petits elements casolans. Els de l’Àliga petita estaven ben orgullosos del seu element, explicant que l’havien fet ells. La portaven tres amics i s’anaven tornant l’element i ballaven amb el ritme del Lleó, que anava davant seu.

El de la Mulasseta era el Pol i, tal com explicava el seu pare, l’havien fet a partir d’una caixa de cartró. L’element tenia tots els detalls de la Mulassa, amb la seva cua negre i també els cascavells. «Al nen li agrada molt la Mulassa i va dir que aquest any volia sortir amb la seva pròpia Mulassa, així que ens hi vam posar», explicava son pare. El resultat ja el va lluir durant la segona Cucafesta, que es va celebrar aquest diumenge, i ahir tornava a sortir al carrer. «La reproducció de l’Àliga ja és un altre nivell, nosaltres hem fet el que hem pogut, fent encara a última hora alguns retocs, però bé, un altre any serà millor», deia el pare del Pol, que no descartava que més endavant el nen demani fer un altre element.

Altres infants van anar a veure el Seguici carregats amb les figures de goma dels seus elements preferits. La majoria tan sols portaven un ninot, però d’altres en portaven un a cada mà: els dos gegants Indis, o el gegant Indi i el Lleó, el Xiquet i la Xiqueta... sens dubte, l’Indi era el més present entre la canalla, ja fos a través de les figures de goma, com també de jerseis, bosses i motxilles i corones de cartró decorades amb plomes. «Dóna-me’ls, que cauran a terra!», reclamava una mare al seu fill, que corria amunt i avall amb les dues mans ocupades amb les figures dels gegants.

El Seguici Festiu, poc a poc, va anar baixant pel passeig de Misericòrdia omplint-lo de dalt baix de festa. Passades les dotze del migdia, i un cop finalitzada la solemne missa concelebrada, les campanes del Santuari van començar a repicar i 21 salves de morterets van petar en honor a la Mare de Déu. En aquell moment, el Ball de Pere Joan Barceló ja enfilava l’últim tram abans d’arribar al Santuari, mentre que l’Àliga encara no s’havia posat en marxa. Paral·lelament, davant les portes del Santuari es va formar una llarga cua de persones que volien venerar la imatge de la patrona de la ciutat.

El matí va finalitzar a la mateixa plaça del Santuari amb el dinar de festa major dels grups festius de la ciutat, tot agafant força per encarar la recta major de les festes.

Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:
Comentarios
Multimedia Diari