El projecte educatiu ‘És a l’aire’ arriba a la 2ª edició amb tres centres participants de Reus

La iniciativa de Còdol Educació convida els joves a la reflexió sobre la qualitat de l’aire del Camp de Tarragona mitjançant la creació artística

19 junio 2022 18:08 | Actualizado a 27 junio 2022 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El projecte educatiu És a l’aire, de Còdol Educació –formulat a partir del documental amb el mateix nom, produït per Un Capricho Producciones i TV3 i dirigit per Christophe Sion i Santi Suàrez– arriba a la 2ª edició tot fent reflexionar més joves i, en conseqüència, a la ciutadania. La iniciativa vol fer pensar el jovent sobre com encarar el problema de la qualitat de l’aire que es respira al Camp de Tarragona, tot plegat ho plasmen mitjançant la creació d’obres artístiques i d’activisme urbà. La Fundació Jara Barceló n’és entitat patrocinadora i hi han participat, també, el divulgador científic Ignasi Llorente i el creador visual Oriol Segon.

L’acció arriba a tres municipis en total

«Enguany el projecte arriba a més de 250 alumnes de cinc centres educatius de tres municipis: Reus –Col·legi Maria Rosa Molas, Institut Josep Tapiró i Escola Maria Cortina–, la Selva del Camp –Institut Puig i Ferrater– i Tarragona –Institut Campclar–», enumeren Maria Adzerias i Albert Morelló, de Còdol Educació. «Els joves han creat obres d’art efímer i enguany hi ha més suports de creació: a banda de fotografies, hi ha collage, fang i, fins i tot, han fet un rap», diuen. El codi QR, d’altra banda, ha permès copsar idees en altres formats. «Estem satisfets per la imaginació i l’emoció traslladades a les diferents obres», valoren. Per a Còdol Educació «han demostrat que l’art té el valor de sacsejar i fer pensar la gent, han comunicat els aprenentatges adquirits a les sessions de filosofia i científiques», completen. El Museu d’Art i Història de Reus és un dels emplaçaments artístics i divendres hi van treballar alumnes del Mare Molas. La tutora de 3r d’ESO D, Carla Pallejà, declara que «els alumnes van indagar i crear les obres ràpidament, amb les idees clares; són sensibles a la qüestió mediambiental». Des de la Fundació Jara Barceló, Magda Barceló i Gerard Jara, valoren amb aquesta activitat que «els joves posen el focus en aquell futur que ens espera, critiquen perquè es reaccioni, tot per tenir cura de la salut del territori».

Temas:

Comentarios
Multimedia Diari