La clàssica de vuit com un punt d’inflexió

Repetir el 3d8 Els Xiquets de Reus van descarregar per segon cop enguany el 3d8, i el van acompanyar del 4d8 i el 2d7

23 junio 2024 12:27 | Actualizado a 23 junio 2024 12:29
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Xiquets de Reus arribaven a la diada de Sant Pere amb la feina feta. Els reusencs, i així com explicava el seu cap de colla, Oriol Ciurana, es marcaven com aquesta actuació com un punt d’inflexió per anar creixent aquesta temporada i assolir reptes. Per aquest motiu, sabien que era important ajuntar castells que ja havien descarregat, almenys un cop, enguany.

Els de la camisa avellana volien descarregar la primera clàssica de vuit de la temporada, encara no l’havien fet, i de fet, el 3d8 només l’havien descarregat un cop. Un 3d8 renovat respecte a altres anys, i que volen rodar aquesta temporada, i qui sap si plantejar-se pujar-lo un pis més.

Començaven la primera ronda descarregant el 2d7, un castell que ja havien fet en tres ocasions i que els servia per agafar confiança. A segona ronda descarregaven el segon 3d8 de la temporada, tampoc sense gaire dificultat. Acabaven la ronda de castells descarregant el 4d8, el cinquè d’enguany. Ciurana ja ho havia dit en alguna ocasió que és un castell que els està donant molt bones sensacions i resultats. Per tant, no seria descartable que l’intentessin pujar un pis de cara un futur relativament proper.

Els Xiquets de Reus estaven acompanyats pels Capgrossos de Mataró, una colla que enguany està deixant enrere les dificultats de les temporades passades, i està veient els resultats de tot aquest temps treballant al local d’assaig. Els mataronins van descarregar el 3d8, el 2d8f que volen pujar aquest 2024, així com van fer l’any passat, un pis més, i el 4d8.

Els Castellers de la Vila de Gràcia també tenien com a objectiu la clàssica de vuit

També hi havia els Castellers de la Vila de Gràcia que van descarregar el 3d8, van fer un id2d7, a tercera ronda van descarregar el 2d7, i van acabar la ronda de castells amb el 4d8. Els barcelonins també s’havien marcat la clàssica de vuit com a principal objectiu per la diada de Sant Pere.

Passes endavant per part dels Xiquets de Reus, que després de Sant Pere, començaran a afrontar el tram més intens de la seva temporada, i que s’allargarà fins al Concurs de Castells. Els reusencs volen recuperar els castells de 9, després d’algunes temporades sense fer-ne. L’any passat, la temporada del 2023, es van quedar a les portes de tornar a fer castells 9, ja que l’intent de 4d9f es va quedar a segons de carregar-se. Veurem si enguany poden tornar a ser una colla de 9. A més de tot això també tenen en cartera el 2d8f que també els ha donat molt bons resultats els últims anys.

La temporada ja comença a intensificar-se. A partir de Sant Joan, gairebé cada cap de setmana, les colles castelleres actuaran. El punt culminant d’enguany serà el Concurs de Castells. El ritme d’aquesta temporada està sent molt intens ja des del principi, i encara queden algunes de les actuacions marcades en vermell al calendari casteller. Per tant, el Concurs de Castells serà un esdeveniment on totes les colles que participin portaran allò millor que tinguin.

Comentarios
Multimedia Diari