Reus rep un premi pel seu projecte de ciutat inclusiva

L’alcaldessa, Sandra Guaita, ha recollit avui un dels galardons atorgats per l’ONCE

15 noviembre 2023 19:26 | Actualizado a 15 noviembre 2023 19:31
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, ha recollit aquest dimecres el Premis Solidaris ONCE Catalunya, amb que l’organització ha reconegut l’Ajuntament de Reus pel seu projecte “Reus, ciutat inclusiva”.

Els Premis Solidaris ONCE Catalunya tenen la finalitat de reconèixer i premiar aquelles persones, entitats, institucions, mitjans de comunicació i administracions que realitzen una labor solidària i procuren la inclusió social de tots els ciutadans, la normalització, l’autonomia personal i l’accessibilitat universal. Els premiats destaquen per la seva sensibilitat social, la seva llarga trajectòria i la seva dedicació en pro dels drets socials dels més desafavorits.

Els guardonats dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2023 són:

A la institució, organització, entitat o ONG: Fundació Surt

Al mitjà o projecte de comunicació: Programa ‘Solidaris’ de Catalunya Ràdio

A la persona física: Maria Victòria Molins

A l’empresa: Worldcoo

A l’Administració pública: Ajuntament de Reus

El reconeixement a l’Ajuntament de Reus és per millorar l’accessibilitat a peu de la ciutat. És el principal objectiu del Pla Director ‘Reus Ciutat Inclusiva’ encarregat per l’Ajuntament de Reus i del que el Govern de Reus va aprovar la proposta de la primera fase d’execució el 2020. El projecte es fixa com a objectiu revisar voreres i passos de vianants per definir itineraris accessibles de la xarxa bàsica de mobilitat a peu. S’han identificat ubicacions prioritàries i s’han definit mesures físiques com el paviment tàctil, les rajoles guies, l’ampliació de voreres o la instal·lació de semàfors acústics.

Es dona continuïtat així, amb una solució integral, a la tasca de millora contínua de l’accessibilitat a la via pública que l’Ajuntament porta a terme, amb la implantació de mesures de manera progressiva. S’ha posat el focus en tres aspectes: itineraris accessibles, passos de vianants i obstacles a la via pública.

L’Ajuntament de Reus treballa des de fa molts anys per una ciutat inclusiva i accessible.

Els guardons s’han lliurat aquest dimecres, en un acte que ha tingut lloc a la seu d’ONCE Catalunya a Barcelona.

Comentarios
Multimedia Diari