Tots els actes del Carnaval de Reus

Consulta la programació prevista per tota la setmana

31 enero 2024 12:38 | Actualizado a 31 enero 2024 13:03
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La ciutat de Reus té a punt el programa d’actes previst per al Carnaval 2024, organitzats i coordinats per l’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Cultura i Política Lingüística, i la Federació Reusenca d’Associacions de Carnaval.

$!Tots els actes del Carnaval de Reus

La programació prevista és la següent:

Actes previs

Divendres 2

A les 21:15 h, al Teatre Fortuny, Càsting 2024, l’espectacle on el teatre es transforma en un cabaret ple de sorpreses. Presentat per la Colla Terrabastalls.

Diumenge 4

A les 12:00 h, a la plaça del Castell, Vermut Carnavalero dels 80, a càrrec de la colla Els Vespistats.

Dilluns 5

A les 20:00 h, al Centre Cultural El Castell, inauguració de l’exposició dels cartells de Carnaval que han participat en el concurs, amb el Carro de Morts del Carnestoltes exposat. L’exposició es podrà visitar fins al 13 de febrer, de dilluns a divendres, de 18:00 a 21:00 h.

Dimarts 6

A les 11:00 h, a la Sala d’Exposicions del Palau Bofarull, obertura de la XVIII Mostra Fotogràfica del Carnaval de Reus «45 anys del Carnaval reusenc». L’exposició es podrà visitar fins al 17 de febrer, de dimarts a dissabte, d’11:00 a 13:00 i de 17:00 a 20:00 h. Dissabte dia 10 tancat. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona.

Dimecres 7

A les 19:00 h, des del Campanaret, sortida del Ball del Carnestoltes i els Set Pecats, amb l’acompanyament musical del grup Staccato. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals.

Carnaval de Reus

Dijous Gras, 8 de febrer

A les 11:00 h, al Mercat Central, degustació de botifarra d’ou, tal com mana la tradició, gentilesa de les xarcuteries i cansaladeries del Mercat Central, fins a exhaurir existències.

A les 15:00 h, al convent de les Clarisses, ofrena d’ous a santa Clara per gaudir de bon temps i alegria durant aquests dies carnavalescs. A càrrec de la Colla Xerinola.

A les 20:50 h, a la plaça del Mercadal, Cerimonial d’Espargiment de les cendres de Sa Majestat el Rei Carnestoltes LXIII i invocació de l’Esperit Carnavalesc. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals.

A les 21:00 h, a la plaça del Mercadal, espectacle i Pregó de Sa Majestat el Rei Carnestoltes LXIII, acompanyat per la Reina Pimpolla XII, a càrrec del grup de teatre Els Desgavellats. En acabar, degustació de l’espiritual vinet dolç de la bota del Carnaval i de coca de llardons.

A partir de les 23:00 h, en diferents punts de la ciutat, disfressada d’escultures i altres monuments reusencs: el general Pim Pam Pum, el Nen de les Lloques, el Condesitu, el que fa l’Índiu, el Bartrineru...

Divendres de Carnaval, 9 de febrer

Durant tot el dia, a les escoles de la ciutat, celebració del Carnaval i de la festa del Carnestoltes.

A les 18:00 h, a la plaça del Mercadal, Ball del Moc amb l’espectacle d’animació Quin sarau! de la companyia Xarop de Canya. Durant l’espectacle es repartirà coca amb xocolata.

A les 19:00 h, des de la plaça de les Peixateries Velles i pels carrers del nucli antic, cercavila del Cantaval. Es repartirà un cançoner amb versions satíriques i humorístiques de les cançons populars que es cantaven, es canten i es cantaran. Organitza: Comissió del Cantaval.

De 19:00 a 22:00 h, a La Palma (c. Ample 75), JoveReusFest Carnaval, festa de disfresses per a joves nascuts el 2008, 2009 i 2010. Entrada: 3 € (inclou refresc i got). Condició imprescindible: venir disfressat. Festa lliure d’alcohol i fum. Caldrà ensenyar el DNI a l’entrada. Inscripcions: joventut.reus.cat a partir del 26 de gener a les 16.00 h. On line a https://inscripcions.reus.cat/jovereusfestcarnaval o físicament a El Racó de La Palma, de dimecres a dissabte a partir de les 18.30 h. Organitza: Casal de Joves La Palma i AMCA.

Dissabte de Carnaval, 10 de febrer

De 17:00 a 18:00 h, a la plaça de la Pastoreta i al passeig de Prim, plantada de carrosses.

De 18:00 a 21:00 h, al llarg de la plaça de la Pastoreta, passeigs de Prim i de Sunyer, plaça del Nen de les Oques, passeigs de Sunyer i de Prim i plaça de la Pastoreta, gran Rua de Lluïment, amb totes les colles participants i presidida pel Rei Carnestoltes i per la Reina.

A les 23:00 h, a la plaça del Mercadal, inici de la festa amb DJ Aleix Ballester. A les 24:00 h, gran Ball de disfresses a càrrec de l’Orquestra Mitjanit i, a continuació, PD Vili’s.

Diumenge de Carnaval, 11 de febrer

A les 10:30 h, a la plaça de Pastoreta i al passeig de Prim, plantada de carrosses.

A les 11:45 h, des de la plaça de Pastoreta, Rua matinal, que passarà pel carrer de Misericòrdia, ravals de Robuster, de Sant Pere i del Pallol, plaça de Catalunya, carrer del Dr. Robert i plaça de la Llibertat.

A les 13:00 h, a la plaça de la Llibertat, Ball vermut amb l’orquestra de versions Mano’s Rock. El vermut el posarà la colla Els Trepa Bimbirimboies.

A les 15:00 h, al mateix lloc, dinar de colles carnavaleres. Seguidament, cafè, copa i puro.

De 18:00 a 20:00 h, des de la plaça de la Llibertat, Rua del Confeti, que passarà pel carrer del Doctor Robert, plaça de Catalunya, ravals del Pallol, de Sant Pere i de Robuster, carrer de Misericòrdia i plaça de la Pastoreta.

A les 20:30 h, a la plaça del Mercadal, Ball de Vespre amb l’orquestra de versions Mano’s Rock.

Dilluns de Carnaval, 12 de febrer

A partir de les 9:00 h, a la plaça de Prim, Expo-Profit, Fira Catalana de la Consumició. Varietat de menjars oferta per les colles carnavaleres.

De 23:00 a 2:00 h, a la Sala Polivalent de La Palma, Ball de Mascarots amb l’orquestra de versions reusenca Frik Rok, especialitzada en les millors versions, medleys i mashups i més termes d’aquests que fan de modernet, per no deixar de moure l’esquelet durant tota la nit. A la mitja part, tradicional concurs de disfresses, amb la presència de la Reina i del Rei Carnestoltes, qui en qualsevol moment pot fotre un pet. Imprescindible portar màscara o antifaç. Entrada amb invitació. La podreu recollir a l’IMRC (carrer de Sant Joan, 27), a partir del 8 de febrer (capacitat limitada).

Dimarts de Carnaval, 13 de febrer

A partir de les 18:00 h, al Centre Cultural El Castell, cap de dol i vetlla del Rei Carnestoltes a càrrec de la companyia de teatre Els Desgavellats i la col·laboració d’altres colles. Veniu a donar l’últim adeu i a consolar la Reina i les plorones que l’acompanyen.

A les 19:00 h, des del Campanaret i pels carrers del nucli antic, solemne professó, plenària i corporativa, de la Germandat dels Set Pecats Capitals. Acompanyament musical a càrrec del grup Staccato.

A les 19:55 h, acte de comiat i extremunció del monarca difunt. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals.

A les 20:00 h, des de la plaça del Castell, Rua Mortuòria amb les despulles del Rei Carnestoltes, les plorones, les amants i la Reina vídua, les colles i, tancant la comitiva, el poble afligit. La rua passarà per l’absis de la prioral, carrers de l’Hospital, de la Presó i de Santa Anna, plaça de la Farinera, carrer Santa Anna, raval de Sant Anna, carrer de Monterols i plaça del Mercadal, on tindrà lloc la Crema de Sa Majestat.

En arribar a la plaça del Mercadal, fugaç robatori del Braç Incorrupte a càrrec del Ball de Diables i crema del Rei Carnestoltes.

A continuació, a la plaça del Mercadal, pública lectura del testament, i tot seguit, retirada de les cendres de Sa Majestat el Rei Carnestoltes LXIII. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals.

Dimecres de Cendra, 14 de febrer

A les 19.00 h, des del Campanaret, Ball de la Quaresma i de les Set Virtuts, amb l’acompanyament musical del grup Staccato. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals.

A les 20:00 h, des del carrer de Llovera, cercavila del Braç Incorrupte de Sa Majestat el Rei Carnestoltes LXII, a càrrec del Ball de Diables. A continuació, a la plaça del Mercadal, versots i crema del Braç Incorrupte.

A les 20:30 h, a la plaça de les Peixateries Velles, sota de la nova imatge de la Vella Quaresma d’enguany, interpretació íntegra del Ball de la Quaresma i les Set Virtuts. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals.

A les 22:00 h, en un restaurant del centre de la ciutat, sopar dels Premis Gueus.

Actes posteriors

Els divendres 16 i 23 de febrer, 1, 8, 15, 22 de març a les 10:00 h, i el dimecres 27 de març a les 12:00 h, a les Peixateries Velles, espectacle d’animació per serrar una cama cada setmana a la Vella Quaresma.

Exposicions

Del 5 al 13 de febrer, al Centre Cultural El Castell, exposició dels cartells de Carnaval que han participat al concurs de cartells, juntament amb el Carro de Morts del Carnestoltes.

Del 6 al 17 de febrer, a la Sala d’Exposicions del Palau Bofarull, XVIII Mostra Fotogràfica del Carnaval de Reus «45 anys del Carnaval reusenc».

Comentarios
Multimedia Diari